Right on Track -kiertue alkoi Rovaniemeltä 16.10.2020

2021-tuoteohjelman esittelykierroksen ensimmäinen yleisöpäivä vietettiin Rovaniemellä perjantaina lokakuun 16. Juuri silloin talvi ilmoitti tulostaan: ilmat pohjoisessa painuivat pakkaselle ja säätiedotus varoitteli runsaista lumisateista. Riski hakatun tavaran lumen alle jäämisestä piti ajokoneet pyörimässä ainakin napapiirin pohjoispuolella. Se näkyi ehkä Komatsun ensimmäisen tapahtumapäivän osanottajamäärissä. Toinen hyväksyttävä selitys väen harventumiseen oli tietenkin koronatilanne. Vaikka Lapissa elettiin taudin suhteen rauhallista jaksoa, järjestäjän oli otettava kaikki mahdollinen huomioon.

Right on Track -kiertue oli tien päällä kaksi viikkoa ja saapui Pirkkalaan 30.10.2020

Väkeä oli samanaikaisesti paikalla yli 50 henkeä, siksi viranomaisten ohjeistuksia noudatettiin tunnontarkasti, turvallisuutta lisäsi se, että kulloisenkin hetken paikallaolijat tiedettiin. Nimi ja tuloaika kirjattiin talletettavaksi parin viikon ajaksi, täytettiin arpakupongit, otettiin käsidesit ja kasvomaskit käyttöön. Eikä tällainen pieni ylimääräinen ketään tuntunut haittaavan; jos normaalisti ollaan kymmenien kilometrien päässä toisistaan, nyt oli sentään päästy kahden metrin etäisyydelle. Sehän suomalaiselle riittää.

Right on Track -kiertue päättyi Pirkkalaan 30.10.2020

Matka jatkui

Right on Track -kiertue vietti kaksi viikkoa tienpäällä. Tahti oli kova, aikaa pysähdyksiin ja asiakkaiden tapaamisiin oli vierailupaikkakuntaa kohti yksi päivä. Kymmenen huollon maakunnallista tukikohtaa tai omaa palvelukeskusta, yli neljäsataa tärkeää kohtaamista asiakkaiden kanssa, se oli tiukka mutta miellyttävä urakka. Komatsu 2021 -tuoteohjelma ja sen ohessa esitellyt muut tuotteet kiinnostivat ja keskusteluttivat: TX-sarjan harvennuksille konstruoitu runko, leveiden telojen mahdollisuus ja Stage 5 -moottorit käytiin läpi moneen kertaan. Pienemmillä ja ketterämmillä ajokoneilla on kasvava tarve suomalaisessa puunkorjuussa. Näin vakuuttivat he, jotka koneilla työtään tekevät. Joten: oltiin oikeilla raiteilla.

Harvennuksille kehitellyn konesarjan ohessa uutta kerrottavaa riitti palveluiden puolelta: Uusi koulutustuote, koulutuspaketit, julkistettiin kiertueen aluksi ja pidettiin esillä matkan aikana. Simulaattorilla, MaxiFleet- ja MaxiVision-palveluilla oli oma telttastudionsa, jossa niitä esiteltiin. Kuten osattiin odottaa, myös kiertueen viimeinen paikka, Pirkkalan palvelukeskus, keräsi suuren joukon yrittäjiä, metsäalan ammattilaisia ja muita asiasta kiinnostuneita.

Lue lisää kiertueesta:
Rovaniemen palvelukeskus, tyytyväisten tekijöiden talo
Kainuun Energiahuolto Kuvaja Oy:stä on tullut Kainuun huollon monipalveluyritys
Konehuolto Kivioja Oy on huoltanut Valmet- ja Komatsu-koneita pian 30 vuotta

Right on Track -kiertueen viimeinen paikka, Pirkkalan palvelukeskus, keräsi suuren joukon yrittäjiä, metsäalan ammattilaisia ja muita asiasta kiinnostuneita
 
Komatsu 2021 -kiertueen arvonta suoritettiin viimeisellä etapilla Pirkkalassa
Tässä voittajat:
1. palkinto ProSelect HM46, Hydraulic Oil Mineral, 1000 litraa
    voittaja: Hakkuupalvelu Lappalainen Oy

2. palkinto ProSelect HM46, Hydraulic Oil Mineral, 200 litraa
    voittaja: Metsäkoneurakointi T ja P Pynnönen Oy

3. palkinto ProSelect HM46, Hydraulic Oil Mineral, 20 litraa kolme kanisteria
    voittaja: Metsäkoneurakointi P. Liiri Oy


Kiitos kaikille kiertueelle ja arvontaan osallistuneille!