ProSelect

on tuotteita, joita tarvitaan työpäivän mittaan

ProSelect-tuotevalikoima on kehitetty turvaamaan metsäkoneiden moitteetonta toimivuutta päivästä ja vuodesta toiseen. Valikoimaan hyväksytyt artikkelit ovat käyneet läpi perusteellisen harkinnan ja testauksen.

ProSelect-tuotteet ovat niitä jatkuvasti kuluvia artikkeleita, joiden kulutus voidaan laskea työsuoritusten toistuvuuden mukaan, kuten erilaiset nesteet ja voiteluaineet. Kulutusosilla on usein ennustettava elinikä kuten suodattimilla, harvestereiden ketjuilla ja laipoilla, syöttöpyörillä, kuormatraktorien kourilla ja niin edelleen. ProSelect-valikoiman tuotteiden laatu on paras markkinoilla tarjolla oleva. Hinta sen sijaan on joustavampi elementti. ProSelect-tuotteista on jatkuvasti kilpailukykyisiä tarjouksia Komatsu Forest Oy:n nettisivuilla ja muissa medioissa.

Oikeiden varaosien saatavuus oikeaan aikaan on olennaista koneen tuotantokapasiteetin ylläpidossa. Nopeiden varaosatoimitusten varmistamiseksi olemme optimoineet varastonpidon ja logistiikkaketjun. Varaosakeskuksemme sijaitsee Tukholman lentokentän vieressä, mikä mahdollistaa nopeat kuljetusratkaisut. Lisäksi meillä on strategisesti sijoitettuja varaosavarastoja.

Alkuperäisvaraosat - pitävät Komatsusi oikeana Komatsuna

Komatsu 901 with a great reach

NOSTURIT

Nostokykyä ja voimaa

Kaikissa hakkuukoneissa on paralleelinosturit, jotka ovat nopeita ja helppokäyttöisiä. Kääntövoimansiirron ansiosta niiden perusteho on erinomainen. Yhdessä hydraulijärjestelmän uuden kolmoispumpun kanssa voimaa riittää aina useiden toimintojen samanaikaiseen suorittamiseen. Nosturin kärjessä on Komatsu MDB-monilevyjarru, ja jarrulevyjen määrää voidaan vaihdella hakkuulaitteen mukaan. Kaikissa koneissa on vähintään kaksi nosturivaihtoehtoa eri ulottumalla.

Kuormatraktorikuormainten korkeat nosto- ja kääntömomentit varmistavat maksimivoiman tuotannon ja nopeuden. Tehokas työhydrauliikka yhdessä reilusti mitoitettujen kuormainventtiilien kanssa tekevät kuormaimen käytöstä ainutkertaisen kokemuksen. Kuormaimissa on optimaalisesti suojattu letkunveto Komatsun Combi-ulkopuomin ja ainutlaatuisten ProTec-nivelten kautta. Nosturin kärkeen asennettu ja täysin MaxiXploreriin integroitu ProTec Scale -vaaka rekisteröi painot automaattisesti.

Hydraulic hoses service

HYDRAULILETKUT

Ongelmattomia työpäiviä varten

Hydrauliletkuvalikoimamme on huolella testattu ja valittu täyttämään Komatsu Forestin tiukat laatuvaatimukset – ei vain teoriassa, vaan myös käytännössä. ProSelect-letkumme kestävät erittäin hyvin kulumista ja metsäkoneisiin liittyvää kovaa käsittelyä, toistuvia paineiskuja ja taivutuksia. ProSelect-valikoiman hydrauliletkuilla voit aina olla varma, että ne ovat oikeanmittaisia ja juuri omaan koneeseesi sopivia. Tämä kaikki tekee työpäivästäsi mahdollisimman mukavan, ongelmattoman ja kannattavan.

Huolella valitut tarvikkeet

Fuel tank

Polttoainesäiliö

Siirrettävä ja lujarakenteinen Komatsu-polttoainesäiliö

Tankkaus voi olla yksi metsätöiden suurimmista aikavarkaista. Komatsu-polttoainesäiliö lisää metsäkoneiden tuottavuutta ja on tarkoitettu käytettäväksi vaativissa metsäolosuhteissa.

872 litran polttoainesäiliö on valmistettu teräksestä ja sitä voidaan kuljettaa yleisillä teillä, jolloin se vaatii katsastuksen ADR-määräysten mukaisesti. Säiliön mitat ovat 209 cm (pituus) x 103 cm (leveys) x 122 cm (korkeus). Painoa polttoainesäiliöllä on tyhjänä 276 kiloa ja sen nostaminen kuormatilaan käy kätevästi puutavarakouralla. Koneen tankkaus tapahtuu nopeasti ja turvallisesti koneen omalla sähköisellä täyttöpumpulla.
Hands cleaning machine window

NESTEET

Maksimoi koneittesi käyttöikä

Laadukkaat, alkuperäiset Komatsu Forest -nesteet ovat huolella valittuja, testattuja ja hyväksyttyjä omalla teknisellä asiantuntemuksellamme. Ne varmistavat koneesi luotettavuuden, suorituskyvyn ja maksimaalisen käyttöiän. Ne takaavat myös, että koneesi pysyy Komatsuna.
Hands putting filter on place

SUODATINSARJAT

Pitkän aikavälin kannattavuutta

Oikeat suodattimet ovat keskeisiä komponentteja kunnossapitokulujen pitämiseksi alhaisina. Siksi Komatsu Forest on kehittänyt suodatinvalikoiman, joka on testattu täyttämään tiukat laatuvaatimuksemme ja maksimoimaan koneesi käyttöikä.

Lisäksi olemme kehittäneet erityiset suodatinsarjat kaikkiin koneisiimme. Jokainen sarja sisältää kaikki suodattimet, jotka tarvitaan koneesi huoltamiseen 1 000 käyttötunnin aikana, minkä ansiosta käyttöohjekirjan ohjeita on helppo noudattaa kirjaimellisesti.

Kun valitset alkuperäiset suodattimet ProSelect-valikoimastamme, varmistat monien vuosien luotettavan kannattavuuden. Jos pidät huolta koneestasi, koneesi pitää huolta sinusta – tiedämme sen kokemuksesta.

Swords and chains service in forest

TERÄLAIPAT JA KETJUT

Nopeaa ja turvallista katkontaa

Korkean tuottavuuden ja laadukkaan tuloksen saavuttamiseksi nopea ja luotettava katkonta on olennaisen tärkeää. Ja sen saat, kun valitset terälaipat ja ketjut ProSelect-valikoimasta. 

Jotta katkonta olisi tehokasta ja turvallista, terälaipan ja ketjun on toimittava hyvin yhteen. Siksi olemme kehittäneet ja testanneet nämä tuotteet huolellisesti, jotta ne toimisivat täydellisesti yhdessä. Siksi juuri nämä terälaipat ja ketjut voivat käyttää ProSelect-laatumerkintää.

Valitsemalla nämä Komatsun terälaipat ja ketjut voit luottaa siihen, että niiden toimivuus ja kestävyys ovat parasta mahdollista tasoa. Lisäksi tuloksena on vähemmän leikkuuhalkeamia ja pienempi ketjuluotien vaara. Helppo valinta.
Hands mounting LED lights

LED-VALAISTUS

Voimakasta ja luonnollista valoa

LED-valaistuksella saat vähän energiaa kuluttavaa voimakasta ja luonnollista valoa. Kahdeksan suurteholediä antaa 4 000 lumenia ja samalla paremman ja turvallisemman työympäristön. Se on myös erittäin toimintavarma, mikä tarkoittaa, että LED-ajovalojen käyttöikä on erittäin pitkä.

ProSelect LED on rakenteeltaan kevyt ja ohut, mutta silti erittäin iskun- ja tärinänkestävä. Lisäksi se on varustettu ylikuumenemis- ja napaisuussuojauksella. Valmistettu kestävästä muovilasista, mattamusta kotelo ja alumiiniset jäähdytysrivat.
Lubricant grease chassi

VOITELUAINEET

Pidennä koneesi käyttöikää

Komatsun voiteluaineet ovat täydellinen valinta, kun etsit tuotteita, jotka toimivat kaikissa olosuhteissa. Ne on valittu huolella optimoimaan Komatsu-metsäkoneiden suorituskyky. Valikoimaan kuuluu niin keskusvoitelujärjestelmään sopiva iskukimmoisa rasva kuin tehokkaisiin hydraulijärjestelmiin tarkoitettu ja hyvillä viskositeettiominaisuuksilla varustettu biohajoava öljy. Ne parantavat suorituskykyä, tuottavuutta ja käyttöikää. 
Komatsu swivel

KIERTOLIITTIMET

Käännös pidempään käyttöikään

ProSelect Long Life -kiertoliitinvalikoima on suunniteltu, testattu ja valittu täyttämään Komatsu Forestin tiukat laatustandardit. Kiertoliittimet suojaavat letkuliitäntöjä koko ajan ja kääntyvät tarvittaessa niin, ettei letkuihin kohdistu haitallista kiertymistä paineiskujen aikana. Kiertymisen eliminointi pidentää merkittävästi hydrauliletkujen käyttöikää, sillä muussa tapauksessa vain muutaman asteen kiertyminen lyhentää käyttöikää peräti 90 prosentilla!

ProSelect Long Life -letkuissa on myös optimaalisen tiiviyden ja kestävyyden varmistavat isot, pienikitkaiset pinnat. Ne ovat itsevoitelevia, mikä vähentää öljyvuotojen vaaraa luontoon, ja suunniteltu nopea- ja helppohuoltoisiksi. Tämä kaikki tekee työpäivästäsi mahdollisimman turvallisen, mukavan ja kannattavan.

Varusteet - lisää vauhtia koneeseen

Hands performing feed roller service

SYÖTTÖPYÖRÄT

Oikeassa otteessa

Syöttöhetkellä tukeva ote rungosta, oikea asemointi runkoa vasten ja hyvä pito ovat optimoidun hakkuun tärkeimpiä tekijöitä. Syöttöpyörät muodostavat osan, joka on suorassa kosketuksessa runkoon. Siksi niiden valinnalla on suuri merkitys tuottavuudelle. ProSelect-valikoiman syöttöpyörät on erikoisoptimoitu eri hakkuulaitteiden geometrioille. Se tuo huomattavia etuja asemoitaessa hakkuulaite runkoa vasten, pidettäessä kiinni rungosta ja keskitettäessä runko hakkuulaitteeseen. 

Syöttöpyörä, jota ei ole sovitettu hakkuulaitteen tai metsätyypin mukaan tai joka on erittäin kulunut, heikentää merkittävästi tuottavuutta ja vaarantaa käytetyn tekniikan hyödyt. Eri syöttöpyörien tartuntavoimassa on valtavia eroja. Parhaiten sopivilla syöttöpyörillä hakkuulaitteen ominaisuudet paranevat 10-15 %.
Komatsu 855 with crane in the front

KOURAT

Voimaa ja suorituskykyä

Kaikki kouramme toimivat tehokkaasti erittäin vaativissa ympäristöissä kuormatraktoria kuormattaessa ja purettaessa sekä käytettäessä niitä muihin työtehtäviin. ProSelect-valikoiman kourat on suunniteltu erityisesti Komatsu-metsäkoneisiin, mikä takaa optimaalisen toiminnan, helpon huollon ja parhaan mahdollisen laadun. 

Komatsu-kourat tunkeutuvat nopeasti ja tasaisesti puupinoihin, ja rungot asettuvat siisteiksi nipuiksi. Leveät leuat pitävät puutavaran tiukasti otteessa eivätkä tukit pääse harottamaan. Lisäksi leuan optimoitu muoto rullaa puut hyvin kouraan. Geometria ja ääriasentovaimennetut sylinterit tekevät käytöstä pehmeää ja miellyttävää. Lisäksi vankka paino-optimoitu rakenne takaa hyvän toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän. G-mallit on tarkoitettu tukkipuulle ja E-mallit risujen ja oksien käsittelyyn.
Komatsu ProTec Scale

ProTec Scale

Matalaprofiilinen nosturinkärkivaaka

ProTec Scale yhdistää nosturin kärjen vaakatoiminnon ProTec-konseptin suojattuun letkunvetoon, joka vähentää letkunvaihdoista johtuvia seisokkeja. Vaakariipuke on matalaprofiilinen, mikä pienentää nostokorkeutta ja parantaa nosturityön tuottavuutta. Se on saatavana myös Komatsun MDB-monilevyjarrulla (Multi Disc Brake), mikä parantaa vaimennustehoa entisestään. 


Vaakatoiminto perustuu nykyaikaiseen elektroniseen anturitekniikkaan. Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti ilman toimintahäiriöitä aiheuttavia kaapeleita. MaxiXplorer-ohjausjärjestelmään täydellisesti integroitu ProTec Scale on täysin automaattinen ja kuljettajan kannalta erittäin käyttäjäystävällinen.