Vuonna 2008 yritys rakensi Kajaanin kaakkoispuolelle Huurretielle huoltohallin, jossa on neljä konepaikkaa, varaosavarasto ja -myymälä sekä toimistotilat. Myös Komatsu Forest Oy:n aluemyyntipäälliköllä ja käyttökouluttajalla on yhteinen toimistohuone huoltopisteen yläkerrassa.

Tällä hetkellä Kainuun Energiahuolto Kuvaja Oy:n palveluksessa on Martin, Marjatan ja Mikan lisäksi kaksi asentajaa. Myös perheen tytär Kati-Mari Heikkinen aloitti yrityksessä viime kesänä ja on ottanut yhä suurempaa roolia taloushallinnon, varaosamyynnin sekä ostojen toiminnoissa. Kati-Mari ehti toimia parikymmentä vuotta farmaseuttina ennen siirtymistään Huurretielle töihin. Hän toteaa, että tämä on se mitä hän haluaa tulevaisuudessakin tehdä; myyntityötä, jossa voi palvella asiakkaita.


Martti ja Marjatta Kuvaja sekä Kati-Mari Heikkinen tutkimassa Martin johdolla elektronisen varaosakirjan saloja
Martti ja Marjatta Kuvaja sekä Kati-Mari Heikkinen tutkimassa Martin johdolla elektronisen varaosakirjan saloja.

Komatsu-yhteistyön lisäksi yhtiö huoltaa puolustusvoimien kalustoa, Liebherrin maanrakennuskoneita ja Cargotecin lastauslaitteita. Martti Kuvajan mukaan yhä enemmän ja laajemmalla alueella on tarve esimerkiksi hydrauliikan osaamisesta, johon Energiahuolto pystyy hyvin vastaamaan.


Martti Kuvaja ja asentaja Marko Kemppainen huoltamassa Komatsu–hakkuukonetta
Martti ja asentaja Marko Kemppainen huoltamassa Komatsu-hakkuukonetta.

Metsäkonepuolen yhteistyöhön Komatsu Forestin kanssa Martti on tyytyväinen. Yhteistyö on kehittynyt positiivisesti. Viimeisimmät kehitysaskeleet yhteistyön kehittämisessä liittyvät ns. DROPBOXeihin eli noutopisteisiin, jotka palvelevat varaosajakelussa yrittäjiä laajalla alueella. Kainuun Energiahuollon hallinnoimat DROPBOXit sijaitsevat Iisalmessa, Kuusamossa, Muhoksella sekä Konehuolto Kivioja Oy:n kanssa yhteisesti hallinnoima noutopiste Kärsämäellä. DROPBOX on huoltopisteestä kaukaisempia asiakkaita palveleva varaosapaikka, esimerkiksi kontti, joka toimii asiakkaiden varaosatarpeen täydentäjänä. Asiakkaan ei tarvitse hakea varaosia pitkän matkan päästä huoltopisteeltä vaan voi noutaa asiakaskohtaisen koodin avulla aukeavasta noutopisteestä osat säästäen aikaa ja kustannuksia.

Kainuun Energiahuolto Kuvaja Oy palvelee metsäkoneasiakkaita aina Pielavedeltä Kuusamoon ja Oulun seudulle saakka.


Kati-Mari Heikkinen istahti, Right On Track -kiertueen esittelykoneen, Komatsu 835TX:n ohjaamoon
Kati-Mari Heikkinen istahti, Right on Track -kiertueen esittelykoneen, Komatsu 835TX:n ohjaamoon.

Rigth on Track, Komatsun uusien kevyemmän sarjan kuormatraktoreita esittelevä kiertue pysähtyi päiväksi Kainuun Energiahuolto Kuvaja Oy:n tiloihin 20.10. Asiakkaita kävi tutustumassa päivän aikana Komatsu-tuotteisiin runsaasti. Komatsu 835TX -uutuuskuormatraktorin lisäksi näytillä oli myös Komatsu 901XC -hakkuukone sekä Komatsun palvelut; huoltosopimukset, uudet koulutuspaketit sekä MaxiFleet- ja MaxiVision-palvelut.