Konehuolto Kivioja Oy:n sisäänkäynti Ylivieskan Ruutihaantiellä
Konehuolto Kivioja Oy:n sisäänkäynti Ylivieskan Ruutihaantiellä.

Teknikko Hannu Kivioja on omistanut koko aikuiselämänsä konealan jälkimarkkinatoiminnoille. Hankkijan työnjohdosta työelämän oppinsa saanut Hannu aloitti oman liiketoiminnan viiden asentajan kanssa vuonna 1987. Tuolloin syntyi Konehuolto Kivioja Ky, joka aika pian muuttui osakeyhtiöksi. Aluksi yritys teki huoltoyhteistyötä Valtran kanssa, joka jatkuu edelleen yli 30 vuoden jälkeen. Myöhemmin huollettaviin maatalouskonemerkkeihin on liittynyt lisäksi mm. Fendt ja Sampo-Rosenlew.

Konehuolto Kivioja Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kivioja
Toimitusjohtaja Hannu Kivioja ehti nuorena miehenä pelata lentopallon mestaruus- ja 1-sarjassa. Tässä kuitenkin Hannu työpöytänsä ääressä.

Hannu Kivioja on ollut yhtiön peräsimessä alusta alkaen. Muutama vuosi sitten Hannu harkitsi vakavasti yrityksestä luopumista vakavien terveysongelmien vuoksi. Vaikeudet on nyt kuitenkin voitettu ja katse on positiivisesti tulevaisuuteen. Perheyrityksen tapaan, Hannun vaimo, Seija työskentelee myös yrityksessä. Konehuollon talousosastolla työskentelee Hannun ja Seijan tytär, tradenomi Elina Kivioja, 27, joka hoitaa talousasioiden ohella yhtiön takuuanomukset. Elina työskenteli aikaisemmin tilitoimistossa, mutta siirtyi perheyritykseen töihin viime huhtikuun alusta. Hän kokee uuden työnsä mielenkiintoisena haasteena, joka on käytännönläheisempää aikaisempaan verrattuna.
Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä yhteensä 14 henkilöä korjaamolla, varaosissa sekä hallinnossa. Raskaskonehuoltoihin varattua, hyvin varusteltua korjaamotilaa pesuhalli mukaan lukien on noin 1000 m2. Tätä täydentää kunkin yhtiön edustaman brändin kattava varaosavarasto.

Konehuolto Kivioja Oy:n talouspuolta hoitaan Elina Kivioja
Elina Kivioja aloitti viime huhtikuussa työskentelemään yhtiön talouspuolella.

Komatsu-yhteistyö alkoi muutama vuosi myöhemmin vuonna 1991 Valmet-metsäkoneiden huollosta, varaosasopimus solmittiin 1994. Ensi vuonna tuleekin 30 vuotta Komatsu–Kivioja-yhteistyön aloittamisesta. Komatsun huolto- ja varaosapuolella on sopivasti kokemusta ja nuorempaa verta; Paavo Hautamäki ja Asko Pokela ovat olleet remmissä alusta pitäen yli 30 vuotta. Asko toimii nykyisin varaosamyyjänä sekä metsäkonepuolen työnjohtajana. Nuorempana asentajana toimii Joni Haapakoski.

Konehuolto Kivioja Oy:n Asko Pokela (takana oikealla) vastaa nykyisin varaosamyynnistä, Joni Haapakoski puolestaan työskentelee metsäkonehuollossa
Asko Pokela (takana oikealla) vastaa nykyisin varaosamyynnistä, Joni Haapakoski puolestaan työskentelee metsäkonehuollossa.

Huoltotyöt sekä hallissa että maastossa toimii hyvin. Toimintasäde on hieman yli sata kilometriä joka suuntaan; idässä ylitetään nelostie, pohjoisessa käydään Oulun yläpuolella, etelässä lähellä Seinäjokea. Yhteistyö muiden Komatsu-huoltoyrittäjien kanssa toimii hyvin. Samoin Hannu kiittää Komatsu Forest Oy:tä rakentavasta ja eteenpäin vievästä yhteistyöstä. Varaosatoimituksissa myös Konehuolto Kivioja on ottanut käyttöön DROPBOXin eli noutopisteen Kärsämäellä, jota yhtiö hallinnoi yhdessä Kainuun Energiahuolto Kuvaja Oy:n kanssa. Mikäli Kiviojalla ei satu haluttua varaosaa olemaan varastossa, ja asiakas on lähempänä Kärsämäkeä kuin Ylivieskaa, voidaan osat tilata suoraan noutopisteeseen Ruotsin keskusvarastolta Tukholmasta. Normaalisti iltapäivän tilauksen voi asiakas noutaa seuraavana aamupäivänä noutopisteestä.

Komatsu Forestin aluemyyntipäällikkö Jari Leppänen esittelemässä uutuustuotetta Komatsu 835TX:ää
Aluemyyntipäällikkö Jari Leppänen esittelemässä uutuustuotetta, Komatsu 835TX:ää Right On Track -kiertueella Ylivieskan tapahtumassa.

Right on Track -kiertueella Ylivieskassa vieraili hyvin asiakkaita tutustumassa uutuuskuormatraktori Komatsu 835TX:ään ja Komatsu Forestin palveluihin; MaxiFleet/MaxiVisioniin, huoltospimuksiin ja uuteen koulutuspakettikokonaisuuteen. Kiertue jatkoi seuraavina päivinä Seinäjoelle ja Jyväskylään.

Korona-aikana turvallisuus on tärkeää, toteavat Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtaja Jari Nurminen sekä teknisen asiakaspalvelun päällikkö Seppo Kontteli
Korona-aikana turvallisuus on tärkeää, toteavat Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtaja Jari Nurminen (oik.) ja teknisen asiakaspalvelun päällikkö Seppo Kontteli (vas.).