Pirkkalan Linnakalliossa toivottiin kuvia, joista välittyy syksyn tunnelma. Sellaisia tuli valtava määrä, syyskuun satoa julkaistaan vielä myöhemminkin. Voittajat ovat tuttuja aktiivisia kilpailuun osallistujia, aiemminkin voittoja keränneitä: Matti Raunion kuormakone tuo lastiaan aamun usvassa, Antti Huttunen on kuvannut Komatsu-hakkuukoneen sumuinen vesistö taustana ja Heikki Juusola turvautui tällä kertaa drooniin ja onnistui tallentamaan kuljettajien yöllistä arkea. Tällaisia ovat palkittavat kuvat syyskuussa. Niiden lisäksi kannattaa esitellä pari näytettä pistesijoille jääneistä: Tuomo Väyrynen on ikuistanut Lapin savotalla olosuhteen, jossa ei olla pehmeällä jängällä vaan kivikovan rakan päällä. Raimo Leikas lähettää kuvan myötä terveiset Suupohjasta.


1. Palkinto

Matti Raunio: Kuormatraktori aamun usvassa

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu syyskuu sija 1 Matti Raunio


2. Palkinto

Antti Huttunen: Usvainen aamu lammen rannalla

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu syyskuu sija 2 Antti Huttunen


3. Palkinto

Heikki Juusola: Kuljettajien yöllistä arkea

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu syyskuu sija 3 Heikki Juusola


Tuomo Väyrynen saateviestissään kertoo kaiken oleellisen: Täällä pohjoisessa ei syyskelirikko haittaa. Korjuuseen löytyy kantavampaakin maastoa.

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu syyskuu Tuomo Väyrynen


Raimo Leikas Suupohjan Konehakkuu Oy:stä lähetti kuvan, joka muistuttaa siitä, kuinka nopeasti vuodet kuluvat.

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu syyskuu Raimo Leikas

”Naapuri Ilpo Pikkala toi Valmet BK:n hallin pihaan, kun olimme laittamassa teloja päälle meidän 845:een. BK on valmistettu vuonna 1968, joten viisi vuosikymmentä erottaa nämä kaksi konetta toisistaan”, kertoi kuvan napannut Raimo Leikas.

Oli hyvä tilaisuus kysäistä häneltä, mitä muuta kuuluu Suupohjaan.

Komatsuun siellä luotetaan

Suupohjan Konehakkuu Oy on kasvanut merkittäväksi Metsä Groupin korjuuyritykseksi Suupohjan alueella. Tuottovaatimusten kasvun myötä Komatsu on onnistunut vakuuttamaan Raimo Leikkaan positiivisella kehittymisellään, siitä on tullut valtamerkki yrityksen toimialueella. Äskettäin kalustoon liittynyt 901XC sopii kuulemma erinomaisesti juuri Etelä-Pohjanmaan olosuhteisiin. ”Tehokkuus harvennuksilla on parantunut XC:n myötä, sen vakaus on yksi syistä, toinen syy on pehmeillä pohjilla kulkeminen, raudat meillä on vain etutelissä. Vuoden vaihteessa on tulossa toinen samanlainen”, sanoo Raimo Leikas.  Suupohjan Konehakkuussa otetaan parhaillaan käyttöön uutta digitekniikkaa, Raimo Leikas näkee yrityksen omistajana ja toimitusjohtajana työntekijöiden merkityksen tuloksen tekijöinä: ”MaxiFleet tulee meillä käyttöön niin, että jokaisella kuljettajalla on sinne omat käyttäjätunnukset. Siellä on tarjolla valtava määrä oikeaa tietoa kehittymisen pohjaksi. MaxiFleet tarjoaa itsellenikin työkalun, jonka avulla voi tarkastella erilaisten olosuhteiden vaikutusta konetyön tuottavuuteen.”
 

Kuvauskilpailu jatkuu edelleen ja seuraavaksi odotamme lokakuista metsää, luontoa ja metsässä käytettävää teknologiaa! Lue tarkemmat ohjeet ja lähetä kuvasi osoiteeseen kilpailut@komatsuforest.com