Uusi Komatsu Comfort Ride

Loistouutisia kaikille kuormatraktorikuljettajille

Komatsu Forest lanseerasi Komatsu Comfort Ride -hydraulisen ohjaamon vaimennusjärjestelmän jo vuonna 2013. Comfort Ride vaimentaa ohjaamoon siirtyvää tärinää ja heiluntaa radikaalisti ja siitä tuli nopeasti yksi Komatsu-kuormatraktorien suosituimmista lisävarusteista. Nyt on aika esitellä Comfort Riden uusi sukupolvi, jossa on useita odotettuja ominaisuuksia.

Esittelyssä uusi Komatsu Comfort Ride

Komatsu Comfort Riden etuja

Sivuttaisheilahduksien vaimennus

Uuden sukupolven Comfort Ridessa on mahdollisuus säätää ohjaamon sivuttaisheilahduksien vaimennusta. Vaimennuksen säätö määritetään koneen nopeuden mukaan, jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa riippumatta siitä, ajetaanko maastoesteen yli tai siirrytäänkö kuormaamattomana seuraavalle kohteelle. Käytännössä vaimennuksen määrä on progressiivinen ja kasvaa koneen nopeuden myötä maksimaalisen mukavuuden takaamiseksi. Koska eri kuljettajien mieltymykset ohjaamon optimaalisesta vaimennuksesta vaihtelevat, voidaan kullekin kuljettajalle tehdä yksilöllisiä säätöjä ja asetukset tallennetaan automaattisesti MaxiXT -koneenohjausjärjestelmään. Vaimennuksen määrää voidaan helposti säätää ajon aikana vastaamaan kohteen vaihteleviin olosuhteisiin.

Automaattinen sivuttaisvakautus

Comfort Riden uusi automaattinen sivuttaisvakautus -ominaisuus oikaisee ohjaamon jopa 6 asteen kaltevuudella koneen ollessa paikallaan tai hiljaisissa nopeuksissa. Tämä takaa kuljettajalle mukavamman työskentelyasennon kuormaimen käytön aikana, mikä on yleensä suuri osuus heidän työpäivästään. Koneen liikkuessa suuremmilla nopeuksilla, pitkittäisvaimennus on etusijalla, jolloin vaimennetaan ensisijaisesti epätasaisen maaston aiheuttamat iskut ja tärinä.

Esteetön näkyvyys työskentelyalueelle

Kuormaa purettaessa on esteetön näkyvyys työalueelle tärkeää. Comfort Riden, entuudestaan tuttu, kuormanpurkutila nostaa ohjaamon yläasentoon. Uuden sukupolven Comfort Ridessa ohjaamo pysyy yläasennossa nyt myös lyhyiden siirtymien aikana, jolloin kuljettajan hyvä näkyvyys työskentelyalueelle säilyy. Jos koneen nopeus kasvaa laskee ohjaamo automaattisesti takaisin vakioasentoon.

Tuttu peruskonsepti

Komatsu Comfort Ride -hydraulisen ohjaamovaimennuksen 4-pisterakenne on geometrialtaan optimoitu, sen pitkäiskuiset suojatut sylinterit pienentävät tehokkaasti iskuja, heiluntaa ja tärinää. Järjestelmä vähentää huomattavasti kuljettajaan kohdistuvia rasituksia ja väsymisen aiheuttamia riskejä sekä parantaa tuottavuutta ja terveyttä pitkällä tähtäimellä.

Comfort Ride vähentää kuljettajan fyysistä kuormitusta ja työskentely on jälleen askeleen turvallisempaa ja miellyttävämpää. Kuljettaja pystyy työskentelemään tehokkaasti koko työvuoron ajan ja se mahdollistaa työpäivän korkean tuotoksen.