Komatsu-kuormatraktorien lisävarusteet

Tuottavuus aivan uudelle tasolle

Jo vakiona Komatsun kuormatraktorit tarjoaa korkean tuottavuuden. Tuottavuuden kasvattamiseksi uudelle tasolle on saatavilla useita lisävarusteita. Alla on valikoima suosituimmista vaihtoehdoista.

Comfort Ride 2021

Komatsu Comfort Ride

Kuormatraktorin kuljettaja viettää monta tuntia päivässä ohjaamossa, mikä tekee miellyttävästä ja mukavasta työympäristöstä erittäin tärkeää. Komatsu Comfort Ride antaa kuljettajalle tehokkaan suojan tärinää ja heiluntaa vastaan ja varmistaa ergonomisen työympäristön. Tämä vähentää huomattavasti kuljettajaan kohdistuvia rasituksia ja väsymisen aiheuttamia riskejä sekä parantaa tuottavuutta.

Uuden sukupolven Komatsu Comfort Ride tarjoaa entistäkin parempaa työmukavuutta uusien ominaisuuksien avulla, kuten säädettävä sivuttaisheilahduksien vaimennus, sekä automaattinen sivuttaisvakautus paikallaan ollessa ja hiljaisissa nopeuksissa. Kuormaa purkaessa ohjaamo pysyy yläasennossa nyt myös lyhyissä siirtymissä antaen paremman näkyvyyden työskentelyalueelle. Mahtavia uutisia kaikille kuormatraktorikuljettajille!
Komatsu Smart Crane

Smart Crane

Fiksumpi tapa ohjata kuormainta

Kuormatraktorin kuljettaja käyttää kuormainta noin 70 % työpäivästään – tämän kehittämiseen sisältyy huomattava tuottavuuden potentiaali. Älykkäämpi kuormain yksinkertaistaa käyttöä, vähentää rasitusta ja parantaa tuottavuutta. Uuden järjestelmän tekniset ratkaisut perustuvat digitaaliseen hydrauliikan ohjaustekniikkaan, kuormaimen puomiston asentojen eli kuormaimen pään sijainnin tunnistamiseen ja kuormaimen liikkeiden automaattiseen hallintaan. Smart Crane parantaa työn kannattavuutta ja kuljettajan hyvinvointia vähentämällä tarkkuutta vaativien työvaiheiden aiheuttamaa rasitusta. Toisin sanoen auttaa kuljettajaa keskittymään tärkeään tehtäväänsä: kuljettamaan työvuoron aikana maksimimäärän puuta tienvarteen.

SmartFlow

Taattuja etuja uudella kuormainohjauksella

Kuormatraktorin kuljettaja haluaa kuormaimen tuntuvan oman käden jatkeelta niin, että kuormaimen käyttö on luontevaa ja nopeaa. SmartFlow-optiolla Komatsu Forest on ottanut ison askeleen tähän suuntaan.

SmartFlow on täysin uusi älykäs kuormaimen ohjaustekniikka. Koska kuormainventtiili pystyy valvomaan ja pitämään kuormaimen paineen ja virtauksen oikeana kaikissa tilanteissa, kuormaimen käyttötuntuma on todella vakuuttava. Hyvän käyttötuntuman etuja ovat kuljettajan vähäisempi väsyminen työpäivän aikana, parempi tuottavuus ja siten myös parempi kannattavuus.

Yksi SmartFlow'n toiminnoista on Active Crane Damping. Toiminto vaimentaa hydrauliikassa mahdollisesti syntyviä painevaihteluja, kun kuljettaja kiihdyttää tai pysäyttää kuormaimen liikkeen. Tämä tekee myös työympäristön ohjaamossa miellyttävämmäksi. Se parantaa myös tarkkuutta pitkillä ulottumilla, mistä on hyötyä esimerkiksi puutavaraa poimittaessa. Kuormaimen vaimennustoiminnolla on siis mahdollista nopeuttaa työtä ja pitää se silti hallinnassa, mikä osaltaan lisää tuottavuutta.

SmartFlow-tekniikka vähentää myös venttiilin painehäviöitä, mikä parantaa suoraan polttoainetaloutta. Komatsu Forest on mitannut peräti neljän prosentin polttoainesäästöjä normaalissa työsyklissä, joka sisältää kuormaamisen, maastokuljetuksen ja purkamisen.

Olet valinnut inaktivoida upotetut evästeet. Aktivoi heidät käyttämään tätä toimintoa aiotulla tavalla.

Telinostin

Ketteryyttä rinteisiin

Saatavana lisävarusteena 835-, 845- ja 855-malleihin. Toiminnon avulla voidaan esimerkiksi laskeutua rinteistä. Sen avulla on myös helpompi tehdä teräviä käännöksiä. Tarjolla on kaksi versiota, standardiversio, jossa teli toimii molemmin puolin samanaikaisesti tai kehittyneempi versio, jossa kumpaakin puolta voidaan säätää erikseen.
SpeedShift

SpeedShift

Nopeammin pienemmällä polttoaineenkulutuksella

SpeedShift on kahdella hydrostaattimoottorilla varustettu älykäs vaihteistoratkaisu, jossa automatiikka vaihtaa isommalle vaihteelle kuljettajan lisätessä moottorin kierroksia. Sen ansiosta kone pystyy kasvattamaan nopeutta portaattomasti nopeusalueiden välillä ilman, että kuljettajan tarvitsee puuttua vaihtamiseen. Näin moottori voidaan pitää optimaalisella kierroslukualueella suurimman osan työajasta, mikä säästää polttoainetta ja tekee työympäristöstä hiljaisen ja mukavan. Automaattinen vaihtaminen mahdollistaa suuremmat kuljetusnopeudet, kun maasto sen sallii. Näin on esimerkiksi hyväkuntoisilla varsiteillä, joilla on mahdollista ajaa nopeammin. Mitä pidemmät juontomatkat, sitä enemmän hyötyä SpeedShiftistä on.

Kuormatila

Lisää kuormaa ja vaihtoehtoja

Komatsu-kuormatraktorien kuormatilalle ovat ominaista joustavuus ja monipuoliset valintamahdollisuudet. Yksi niistä on joustava FlexGate-puutavaraverkko, joka parantaa näkyvyyttä ja joustaa, mikäli kuormain osuu siihen. Se helpottaa kuormaamista ja minimoi konevaurioiden vaaran. Toinen on FlexBunk hydraulisesti nostettavilla ja laskettavilla karikoilla sekä kuormatilan levennysmahdollisuudella, mikä takaa suuren kuormakapasiteetin. Saatavana on myös LoadFlex, jossa lisävarusteena hydrauliset korkeussäädettävät tuet, takaa tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden lastauksen, purun, ja ajon aikana.

Kallistettava kuormainpylväs

Jyrkässä maastossa

Kallistettava kuormainpylväs takaa tehokkaan kuormauksen jyrkässä maastossa. Toiminto mahdollistaa kallistuksen taaksepäin, pituussuuntaisen kallistuskulma on 5° - 15° (22° pysäköintiasentoon). Tämä tarjoaa merkittävän edun, varsinkin ajettaessa jyrkässä maastossa, sillä nosturin pyöritykseen on huomattavasti enemmän tehoa. Toinen etu on harvennuskohteissa, jolloin on helpompi ylettää puun taakse pinottuun puutavaraan. Koska sinun ei tarvitse siirtää konetta, voit säästää paljon aikaa.

Työvalot

Parempaa kuin päivänvalo

Hyvä näkyvyys työskenneltäessä on tietysti erittäin tärkeää. Hyvät työvalot auttavat työskentelemään pidempään väsymättä. Parantaakseen valotehoa kone voidaan varustaa LED-valoilla. LED-valoilla saat vähän energiaa kuluttavaa voimakasta ja luonnollista valoa. LED-valo on myös erittäin toimintavarma, mikä tarkoittaa, että niiden käyttöikä on erittäin pitkä. Voit myös edelleen parantaa koneen valotehoa lisäämällä ylimääräisiä LED-valoja ohjaamoon, nosturiin ja takarunkoon.

Ohjaamon varusteet

Kuljettajan työmiljöö

Ohjaamo on tilava ja siinä on hyvät jalkatilat ja runsaasti säilytystilaa. Tilantuntu on ohjaamossa todellinen. Isojen lasipintojen ansiosta näkyvyys on loistava sekä ylös, alas että sivuille, ja siksi kuormaimen käyttö on vaivatonta. Ohjaamon äänitaso on alhainen ja kuljettajan istuin mukava, joten työympäristö on vertaansa vailla. Luonnollisesti Comfort Ride on saatavana lisävarusteena. Muita lisävarusteita ovat esimerkiksi: Ilmastoitu istuin. Vapaasti lukittava, 220 asteen työskentelyalueen mahdollistava istuimen jalusta. Suojaverhot kaikissa ikkunoissa ja/tai edessä suojavarjostus. Radio, jossa Bluetooth ja Handsfree-valmius. Jääkaappi. Sivupyyhkimet. Allergiasuodatin 3 μ (my).  Ohjaamon katto- ja lattiavalaisin sekä lukulamppu taipuisalla varrella. MediaZone. Kosketusnäyttö. Navigaatiojärjestelmä.

 

MaxiFleet

Älä jätä mitään sattuman varaan

Smart Forestry tarjoaa käyttöösi valikoiman digitaalisia palveluita, jotka auttavat tekemään työpaikasta turvallisen, älykkään, tuottavan ja kestävän – olipa käytössäsi yksi tai sata metsäkonetta. Voit seurata koneitasi, tehdä yhteistyötä kollegoittesi kanssa ja tehdä viisaita päätöksiä faktojen perusteella.

Smart Forestry koostuu kolmesta eri sovelluksesta, joista sinun on helppo löytää itsellesi ja yrityksellesi sopiva vaihtoehto.