Joko vihdoin?
Pari vuotta Sisun ja Partekin ensi kontakteista oli kulunut, kun Partek oli yritystensä myynnillä ja taitavilla järjestelyillä saanut taloutensa siihen kuntoon että oli aika tehdä Sisusta tarjous karvoineen päivineen. Kauppa solmittiin alkuvuodesta 1997, myyjinä Suomen valtio ja Valmet. Tulevaisuutta ajatellen dramaattista oli se, että reilu kolmenkymmenen prosentin potti Partekin osakkeita päätyi valtion omistukseen maksuna Sisusta.
Tietysti konttien käsittelyn liiketoiminta oli alusta asti Partekin johdon silmäterä: konttilukit, konttikurottajat ja mobiilipukkinosturit, asema vahvistui entisestään, kun Sisu Terminal Systems ja ruotsalainen Kalmar Industries lyötiin yhteen syksyllä -97.
Metsäkoneille koitti siihenastisen elämän paras aika. Partekin yrityskulttuuri oli avointa, humaania ja positiivisin odotuksin ladattua. Nyt ei lähdetty kaupittelemaan metsäkoneyhtiöitä muille, vaan ostamaan kilpailijoita. Timberjack vastasi kieltävästi. Amerikasta saatiin kuitenkin hankituksi tela-alustaisten kaatokoneiden valmistaja Timbco. Partek Forestin tuotekehityksen projekteissa näkyi kansainvälisten markkinoiden vaatimukset: harvesterit kasvoivat järeämmiksi samoin hakkuulaitteet, eukalyptuksen korjuussa tarvittiin kuorivia harvesterikouria, niitä kehiteltiin. Yhteistyössä metsäyhtiöiden kanssa rakennettiin yhdistelmäkone, joka kaatoi, karsi, katkoi ja kuljetti puutavaran. Yhdistelmäkoneen alkuperäinen idea oli kotoisin Kuoreveden Hallista, missä Nisulan veljekset olivat rakentaneet ensimmäiset prototyypit.