Tietoa Komatsusta

Creating value together

Komatsu on yksi maailman johtavista metsä-, urakointi-, kaivos- ja maarakennuskoneiden valmistajista, ja se on ollut rinnallasi kokonaisen vuosisadan ja tarjonnut ainutlaatuista laatua, turvallisuutta, tietoa ja tukea.

Työtavallemme innovaatiosta valmistukseen on ominaista kumppanuus kanssasi asiakkaana. Luomme yhdessä tarvittavat ratkaisut kestävän tulevaisuuden saavuttamiseksi ihmisille, yrityksille ja planeetallemme.

Komatsu Forest

Komatsu Forest on ollut osa Komatsu-konsernia vuodesta 2004 lähtien ja on ollut synonyymi kestävän metsätalouden innovaatioille ja ratkaisuille 60 vuoden ajan. Yhtenä maailman johtavista metsäkoneiden valmistajista toimimme kaikilla tärkeillä metsämarkkinoilla ympäri maailmaa. Meistä saat yhteistyökumppanin, johon voit luottaa ja joka tarjoaa täyden valikoiman koneita, palveluita, huoltoa ja varaosia nykyaikaiseen metsätalouteen.

Yhteinen sitoumuksemme parantaa työpäivää metsässä auttaa luomaan ratkaisuja, joita kestävä metsätalous tarvitsee. Yhdessä luomme arvoa paitsi sinulle myös tuleville sukupolville.

Uskomme vastavuoroisuuteen

Yksi perusperiaatteistamme on olla vastavuoroinen ja sijoittaa takaisin, ei vain yhteisöihin, joissa elämme ja työskentelemme, vaan koko yhteiskuntaan.

Historiamme

Juuremme ulottuvat yli 100 vuoden taakse vehreään metsään lähelle Komatsun kaupunkia Japanissa. Perustajamme Meitaro Takeuchi omisti sulkemisuhan alla olevan kaivoksen ja hänellä oli ainutlaatuinen humanitaarinen visio. Hän halusi parantaa asukkaiden elämänlaatua sekä nykyiselle että tuleville sukupolville ja luoda elinkeinon, joka voisi kasvaa yhteiskunnan mukana. Tavoitteenaan luoda maahan teollisuusteknologiaa hän perusti uuden yrityksen (Komatsu), joka hyötyi paikallisten asukkaiden ammattitaidosta.

Tämän pohjalta Komatsu on vuosien varrella tietoisesti panostanut sekä huippuosaamiseen että strategisiin yritysostoihin yhdistäen näin älykkäitä ihmisiä ja johtavaa teknologiaa eri puolilta maailmaa. Kokonaisvaltaisena tavoitteena on, että kumppanuus on paras tapa ratkaista ongelmia ja vastata yhteiskunnan tarpeisiin. Luomme yhdessä tarvittavat ratkaisut kestävän tulevaisuuden saavuttamiseksi ihmisille, yrityksille ja planeetallemme.

Valmistuksen ja innovatiivisen teknologian avulla luomme arvoa, joka mahdollistaa kestävän tulevaisuuden, jossa ihmiset, yritykset ja planeettamme kasvavat yhdessä.

 

Lyhyesti

  • Komatsu perustettiin vuonna 1921 Japanissa
  • Vuonna 1961 metsäkonevalmistus aloitettiin Suomessa ja Umeå Mekaniska perustettiin Uumajassa
  • Vuonna 2004 Komatsu siirtyi metsäalalle ja Komatsu Forest Oy perustettiin
  • Komatsulla on yli 60 000 työntekijää ympäri maailmaa, joista Komatsu Forestilla noin 1 650
  • Komatsu Forestin pääkonttori sijaitsee Uumajassa, Ruotsissa
  • Pyöräalustaisten metsäkoneiden ja hakkuulaitteiden tuotantoyksikkö sijaitsee Uumajassa