Voittaja Antti Timonen Nurmeksesta ajoitti kuvaushetken siihen, kun illan hämärä ilmoittaa tulostaan. Sydäntalvella olisi saattanut olla monen kuvaajan tavoittelema ”sininen hetki” juuri tuolloin. Nyt oli tyydyttävä alakuloiseen syksyn lumettomaan harmauteen. Onneksi koneissa on nykyään hyvät valot. Ne auttavat heitä, joiden on jaksettava tehdä työtään metsissä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta.

Ilari Kovalainen Kalajoelta palkitaan jo toistamiseen Komatsu-kuvakilpailussa. Nyt edellinen kolmossija paranee hopeaksi. Tämänkertainen yläilmoista otettu kuva pienestä rahkareunaisesta metsälammesta on kuin pienoiskuva kaikista Suomen metsistä: talousmetsälle tyypilliset kuvioiden rajat, lähikuvassa sopivasti vetistä turvepohjaa ja etäämpänä kangasmaan männiköitä. Ilari kertoo harrastavansa kahta asiaa: pyöräilyä ja valokuvaamista. Ne on kuulemma helppo yhdistää. ”Kamera vain kaulaan ja pyörän selkään. Aina löytyy kuvien aiheita”, muistuttaa Ilari Kovalainen. Hän aloitti droonilla kuvaamisen noin vuosi sitten, se tekniikka on sopinut erinomaisesti piskuisen Ylilammen ikuistamiseen.

Kuopiolaisen Susanna Miettisen kuvaan Liisa-myrskyn murjomasta kuusesta voi katsoja kuvitella useita viestejä niin halutessaan. Ajankohtainen Susannan otos joka tapauksessa on. Tämänvuotinen syksy on ollut ennätyslämmin, ja säätieteilijät ovat todenneet myrskyjen ja metsävaurioiden lisääntymisen. Kuvan murtunut ja käyttökelvottomiksi sälöiksi mennyt puu on taloudellinen menetys sen omistajalle, mutta biodiversiteetin kannalta asiaa katsottuna se tarjoaa lähivuosiksi erinomaisen elinympäristön monenlaisille ötököille.


1. palkinto

Antti Timonen

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu marraskuu 2020, 1. palkinto: Antti Timonen
"Hetki ennen pimeää."

2. palkinto

Ilari Kovalainen

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu marraskuu 2020, 2. palkinto: Ilari Kovalainen
"Talvi tekee tuloaan.""

3. palkinto

Susanna Miettinen

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu marraskuu 2020, 3. palkinto: Susanna Miettinen
"Liisa-myrskyn jälkeen kaatunut kuusi Kuopion Savisaaressa."


Valokuvauskilpailun loppurutistus, nähdäänkö vuoden viimeisissä kuvissa lunta?

Lue Komatsu Forest -valokuvauskilpailu 2020:n tarkemmat ohjeet ja lähetä oma otoksesi osoiteeseen kilpailut@komatsuforest.com