Voittajakuva hätkähdyttää
Kesä oli aktivoinut kuvaajia. Kesäkuun kilpailun otoksissa oli sekä laatua että määrää, tavallista enemmän ehdolle tuli luontokuvia metsistä ja polkujen varsilta. Niistä koottiin edustava otos voittajakuvien jälkeen. Tämänkertainen ykkönen on viimekerran kolmonen Arto Sarajärvi. Tällaista kuvaa ei aikaisemmin ole ollut. Parempi kun ei kysele kuvaajan kommentteja tai selityksiä; jokainen voi itse kuvitella hätkähdyttävälle asetelmalle sanoman, se voi olla vakava, koominen tai jotain siltä väliltä.   

1. palkinto

Arto Sarajärvi

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020, 1. palkinto: Arto Sarajärvi Arto lähetti kuvan mukana lyhyen viestin: "Lapin luonto on herännyt, mutta kupla ei".

2. palkinto

Ahti Kannisto

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020, 3. palkinto: Ahti Kannisto
Toiseksi tulleen Ahti Kanniston Sinivuokot-otos on kuin voittajakuvan vastakohta, yksiselitteistä kauneutta ja harmoniaa.

3. palkinto

Lauri Kvist

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020, 3. palkinto: Lauri Kvist
Kisan kolmonen
Mitähän tässä tapahtuu? Piti oikein soittaa kuvan lähettäjälle Ouluun. Lauri Kvist muistaa, että kuvassa palataan parin vuoden taakse. Näin hän kuvan syntyhetkeä muistelee: ”Oulunsalon lentokentän läheisyyteen rakennettiin silloin teollisuuskiinteistöjä. Osallistuimme erään tontin puuston poistoon kuljettamalla kertyneet puut ja oksat kaukokuljetusreitin varteen. Se oli kesäkuun loppupuolta, kuva palauttaa mieleen tuonkin tapahtuman, tunnelman ja taustat”, sanoo Lauri Kvist. Heidän yrityksensä Maakvist Oy toimii pääasiassa maansiirtoalalla Oulun seudulla, kaapelointi muodostaa suuren osan työmäärästä kesän aikaan. Yrityksen ”Niemiseltä ostettu” Komatsu-metsäkoneketju työllistyy Otson ja Mhy:n työmailla. Laurin kertoman mukaan kuvan 840.3-kuormakonetta ei ole tarvinnut pahemmin sepittää. Komatsu 911.5:n nosturin kärjessä on nykyään C93-hakkuulaite, se on Laurin mielestä aivan ehdottoman toimintavarma ja tehokas.


Kesäkuun kuvakilpailun (niukasti palkintosijojen ulkopuolelle jääneitä) otoksia:

Kirsi Tähti

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020: Kirsi Tähti

Kari Gråsten

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020: Kari Gråsten


Miika Kannala

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020: Miika Kannala

Heli Keskitalo

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020: Heli Keskitalo

Tuuli Hirn

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu kesäkuu 2020: Tuuli Hirn 

Kiitos kaikille tähän asti valokuvauskilpailuun osallistuneille! Kilpailu jatkuu:
Lue Komatsu Forest -valokuvauskilpailu 2020:n tarkemmat ohjeet ja lähetä oma otoksesi osoiteeseen kilpailut@komatsuforest.com