Kuvakilpailun osallistujamäärä kasvoi uuteen ennätykseen. Eikä pelkästään määrä vaan laatu ja ammattimaisuus olivat hyvin edustettuina. Raadissa vaikuttanut Komatsu Forest Oy:tä edustanut jäsen sai kammettua mielipiteillään palkittujen joukkoon kaksi konekuvaa. Voittajakuvan perusteluna on sen ajankohtaisuus. Pitkään puheena ollut hakkuukoneen ja lähikuljetuksen yhteispeli tulee Kari Gråstenin työmaakuvassa konkreettisesti esille. Lisäksi hän on saanut samaan kuvan osumaan myös maantiekuljetuksen osuuden. ”Siinä on nähty vaivaa, kyllä siitä pitää palkita”, oli em. raatilaisen vankkumaton kanta. Kakkonen, rovaniemeläisen Mikko Ruokamon klassinen vaakaan otettu konekuva, sellaisia on paljon, mutta kumma kyllä niistä on myös usein puutetta. Pohjoinen maiseman avaruus, se puhuttelee. Kolmanneksi valittu Ilari Kovalaisen ikuistama virtaava vesi edustaa sitä suurta joukkoa valokuvauksen harrastajia, jotka tälläkin kerralla lähettivät vallan upeita ammattilaistasoisia kuvia luonnosta ja elämän monilta aloilta. Muutama niistä julkaistaan voittajien ohessa.


1. palkinto

Kari Gråsten

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020, 1. palkinto: Kari Gråsten

2. palkinto

Mikko Ruokamo

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020, 2. palkinto: Mikko Ruokamo

3. palkinto

Ilari Kovalainen

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020, 3. palkinto: Ilari Kovalainen

Heinäkuun kuvakilpailun (niukasti palkintosijojen ulkopuolelle jääneitä) otoksia:

Jaakko Mäkinen

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020: Jaakko Mäkinen

13-vuotias Jaakko oli, omien sanojensa mukaan, oppipoikana iskän kyydissä kun tuli kutsu hieman erilaisiin tehtäviin tietyömaalle. Näkyy se Komatsu tuonnekin soveltuvan. Kiitokset Jaakko hieman erilaisesta otoksesta!


Eva Larzén-Östermark

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020: Eva Larzén-Östermark

Juhani Palmolahti

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020: Juhani Palmolahti

Henri Mäkisalo

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020: Henri Mäkisalo

Timo Luukkanen

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu heinäkuu 2020: Timo Luukkanen

Kiitos kaikille tähän asti valokuvauskilpailuun osallistuneille! Kilpailu jatkuu:

Lue Komatsu Forest -valokuvauskilpailu 2020:n tarkemmat ohjeet ja lähetä oma otoksesi osoiteeseen kilpailut@komatsuforest.com