Komatsu Forest lanseerasi Komatsu Comfort Ride -hydraulisen ohjaamon vaimennusjärjestelmän jo vuonna 2013. Hydraulisen ohjaamovaimennuksen 4-pisterakenne vaimentaa tehokkaasti iskuja, heiluntaa ja tärinää. "Comfort Ridesta tuli nopeasti yksi Komatsu-kuormatraktorien suosituimmista lisävarusteista ja nyt on aika esitellä Comfort Riden uusi sukupolvi, jossa on useita odotettuja ominaisuuksia", kertoo Komatsu Forestin kuormatraktorien tuotepäällikkö Daniel Grabbe.

Yksi uusi ominaisuus on mahdollisuus säätää ohjaamon sivuttaisheilahduksien vaimennusta, mikä parantaa kuljettajan mukavuutta entisestään. Vaimennuksen säätö määritetään koneen nopeuden mukaan, jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa riippumatta siitä, ajetaanko maastoesteen yli tai siirrytäänkö kuormaamattomana seuraavalle kohteelle. Käytännössä vaimennuksen määrä on progressiivinen ja kasvaa koneen nopeuden myötä maksimaalisen mukavuuden takaamiseksi. Koska eri kuljettajien mieltymykset ohjaamon optimaalisesta vaimennuksesta vaihtelevat, voidaan kullekin kuljettajalle tehdä yksilöllisiä säätöjä ja asetukset tallennetaan automaattisesti MaxiXT -koneenohjausjärjestelmään", Grabbe selittää. Kuljettaja voi, ajon aikana, muuttaa vaimennuksen määrää vastaamaan kohteen vaihteleviin olosuhteisiin. Vaimennusta säädetään helposti käsiohjaimen painikkeella.

Toinen uusi ominaisuus on, että uuden sukupolven Comfort Riden automaattinen sivuttaisvakautus -ominaisuus oikaisee ohjaamon jopa 6 asteen kaltevuudella koneen ollessa paikallaan tai hiljaisissa nopeuksissa. Tämä takaa kuljettajalle mukavamman työskentelyasennon kuormaimen käytön aikana, mikä on yleensä suuri osuus työpäivästä. Koneen liikkuessa suuremmilla nopeuksilla, pitkittäisvaimennus on etusijalla, jolloin vaimennetaan ensisijaisesti epätasaisen maaston aiheuttamat iskut ja tärinä.

Kuormaa purettaessa hyvä näkyvyys työalueelle on tärkeää. Comfort Riden, entuudestaan tuttu, kuormanpurkutila nostaa ohjaamon yläasentoon. Uuden sukupolven Comfort Ridessa ohjaamo pysyy yläasennossa nyt myös lyhyiden ja hitaasti suoritettujen siirtymien aikana, jolloin kuljettajan hyvä näkyvyys työskentelyalueelle säilyy. Jos koneen nopeus kasvaa laskee ohjaamo automaattisesti takaisin vakioasentoon.

Uusien ominaisuuksien lisäksi Comfort Riden entuudestaan tutut ominaisuudet säilyvät. Hydraulinen ohjaamovaimennus vähentää huomattavasti kuljettajaan kohdistuvia rasituksia ja vaimentaa tehokkaasti iskuja, heiluntaa ja tärinää sekä ajon että kuormaintyöskentelyn aikana. "Komatsu Comfort Ride yksinkertaisesti vähentää kuormatraktorikuljettajan fyysistä kuormitusta, kun taas tärinän ja iskujen vaimentaminen mahdollistaa korkean keskittymiskyvyn ja energiatason säilyttämisen pidempään", Grabbe päättää.