Komatsu Forest Oy:n tietojärjestelmäpäivityskampanja

Aikaa on kymmenen kuukautta

Ensi vuoden alkupuolella aktiivisessa työmaakäytössä olevien, vanhempien Komatsujen, on oltava päivitettyinä tasolle, jossa nuoremmat koneet ovat olleet 2016-vuosimallista alkaen. Komatsu Forest Oy:n huolto-organisaatiolle tämä tarkoittaa työntäyteistä aikaa, onneksi oma väki ja huollon yhteistyöyritykset ovat jo nyt valmistautuneet työn aloittamiseen. Ensimmäisiä päivityksiä on jo tehty, joten tiedetään, kuinka toimenpide pitää kätevimmin suorittaa.
 

Näin se tehdään

Komatsu PC X30 -keskusyksikköKomatsu-koneiden PC X20- ja PC X30 -keskusyksiköt korvataan uudella PC X40:llä. Käytännössä päivityskampanja koskee koneita 2010 – 2016 -mallien välillä.

Komatsu-koneiden automatiikan modulaarinen rakenne helpottaa päivityksen suorittamista, ja ennen kaikkea se pienentää kustannuksia. Modulaarisuuden ansiosta koko päivitystyö tarkoittaa ainoastaan nykyisen PC-keskusyksikön vaihtamista tämänhetkiseen PC X40:een. Tämän jälkeen jopa jo kymmenen vuotta palvellut Komatsu on automatiikkansakin puolesta täysin kurantti laite nykyisille puunkorjuun markkinoille. Käyttäjälleen kone on uudella PC:llä varustettuna samanlainen kuin tähän saakka; työ voi lyhyen keskeytyksen jälkeen jatkua tuttuun tapaan. Päivittymisen lisäksi toimenpide tuo lisää ominaisuuksia, muun muassa mahdollisuuden MaxiVisioniin.
 
Erillisen, 31.3.2021 saakka voimassa olevan kampanjan teknisestä toteutuksesta Komatsu Forest Oy:ssä vastaa Seppo Kontteli, toimenpiteen palveluratkaisu on Jari Tyrväisen käsialaa
Seppo Kontteli: Komatsu-koneiden automatiikan modulaarinen rakenne tekee päivityksestä yksinkertaisen, tähän asti palvellut PC sieltä istuimen takaa pois ja uusi tilalle. Vanhasta PC:stä kopioidaan koneen asetukset ja kontrollitiedot uudelle PC X40:lle jossa on myös tuorein versio MaxiXploreista. Uuden PC:n muistia ei rasiteta edelliseen tietokoneeseen kertyneellä tiedolla, se pidetään tallessa muualla. Näin päästään jatkamaan virkeillä laitteilla. Tässä tilanteessa oli tärkeää välttää kaikki tilapäiset viritelmät. Tämä ratkaisu on pitkäikäinen.

Jari Tyrväinen: Korjuun ohjausjärjestelmien kehittyminen ja uuteen tilanteeseen reagointitarve on ollut tiedossa, olemme suunnitelleet PC-päivitystä hyvissä ajoin. Ratkaisu on valmis ja loppuun ajateltu. Koneyrittäjien kannalta päivitystyö sujuu joustavasti, koska homman hoitaa paikallinen huollon ammattilainen. Varmaan jotkut ihmettelevät toimenpiteen edullista kustannusta. Suurin syy on se, että laitekustannukset kohdistuvat ainoastaan yhteen eli PC:n keskusyksikköön, myös kampanjan volyymit painavat hintoja alaspäin. Oli syytä puristaa kampanjatarjouksesta kaikki ilma pois myös sen takia, ettei kenellekään tulisi mieleen etsiä jotain liian monimutkaista ja ominaisuuksiltaan kömpelöä ratkaisua.
 

Tietojärjestelmäpäivityskampanja 4.5.2020 - 31.3.2021


Toimi näin: Ota yhteyttä lähimpään tai tutuimpaan Komatsu Forestin palvelupisteeseen. Yhteystiedot-sivulta löydät sinua lähimmän Komatsu Forestin palvelupisteen. Siellä odotellaan jo yhteydenottoasi.
 
Komatsu Forest Oy:n tietojärjestelmäpäivityskampanja

Lataa kampanja PDF-formaatissa