Näyttelyn järjestäjät onnistuivat omissa osuuksissaan kuvaamaan metsätaloutta monelta kantilta: Metsä Group näytti havainnollisesti, kuinka metsänviljelyä ja taimikonhoitoa tehdään ammattitaidolla manuaalityönä, Metsäpalvelu Hiekkala Oy:n henkilökunta esiintyi koneiden ohjaamoissa ja näytösten välissä oman alansa erinomaisina asiantuntijoina, Komatsu Forest Oy:n väki melkeinpä enemmän kuunteli kuin puhui; nykyään positiivinen rakentava palaute on jostain syystä ottanut tilan ongelmatilanteiden selvittelyltä. Hakkuukohde oli sekin erilaisia näkemyksiä herättelevä: myrskyjen jäljiltä repaleisiksi jääneet kuviot oli syytä korjata kuntoon uudistushakkuulla.

Komatsu 875 Pyydyskylän savotalla

Näistä puhuttiin koneen vierellä ja soppalautasen ääressä

Yrittäjien keskinäisissä sanailuissa puitiin korjuuoperaatioon sisältyviä erilaisia ratkaisuja. Tuskin millään muulla alalla kilpailevat yritykset pystyvät yhtä rakentavaan tietojen vaihtoon, mutta koneyrittäjillä se on vahva perinne. Omia kokemuksia, siinä sivussa hiljaista tietoa, siirtyi suuria määriä osallistujien välillä näyttelypäivän aikana. Klassikko, isot vai pienet syöttömoottorit, käsiteltiin eikä siitä selvyyttä tullut. Hyvä että on vaihtoehtoja, voitiin todeta. Koneiden painojen kasvaessa siirtojen kanssa on oltava entistä tarkempana. Komatsun nykykalusto kulkee ilman suurempia ongelmia, mutta on kuljetuskalustoakin uudistettu.

Päivittäinen huolto oli jo laajempi kysymys, Komatsun koneita pidetään siinä mielessä onnistuneina, ”niissä ei ole sellaista luukkurumbaa”, sanottiin. Keskustelussa päivittäisen huollon suorittamisesta mentiin eri vaihtoehtojen yksityiskohtiin. Porukka kerääntyi uutukaisen 901XC:n kupeelle, jossa koneen kuljettaja Henri Mäkisalo hämmästytti monia paitsi kokemusperäisillä tiedoillaan myös vakuuttavan ammattimaisella esiintymisellään. Siinä litrat, paineet, kulutukset ja prosentit tulivat kuin apteekin hyllyltä.

Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtaja Jari Alahuhtala kiitti savottapäivän päätteeksi Metsäpalvelu Hiekkala Oy:n Hannu Hiekkalaa hyvistä näytöksistä aluemyyntipäällikkö Jari Leppäsen kanssa Reijo Leppänen toteuttaa lapsuudenaikaista haavettaan tehdä työtä ulkona, olla metsuri
Metsäpalvelu Hiekkala Oy on Komatsu Forestissa korkealle arvostettu asiakas ja myös pitkäaikainen yhteistyökumppani koneiden kehittämisessä. Konekauppojakin on matkan varrella tehty: Pyydyskylän savotalle toimitetusta Komatsu 931 -hakkuukoneesta tehty kauppa on järjestyksessä kolmaskymmenes. Toimitusjohtaja Jari Alahuhtala kiitti savottapäivän päätteeksi Hannu Hiekkalaa hyvistä näytöksistä ja luottamuksesta Komatsu Forest Oy:tä kohtaan. Aluemyyntipäällikkö Jari Leppänen on ehtinyt olla mukana melkein kolmanneksessa edellä mainituista kaupoista.
Reijo Leppänen toteuttaa lapsuudenaikaista haavettaan tehdä työtä ulkona, olla metsuri. Takana on vuodet metsäpomona. Metsä Groupin yrittäjämetsurina hän on ehtinyt olla jo kymmenen vuotta. Reijo esitteli muun muassa kuusenistutusta. 


Koneyrittäjät Mikko Hinkkanen Simpeleeltä (vas.) ja Asko Lindgren Puumalasta jaksoivat ottaa aktiivisesti osaa keskusteluihin koko pitkän päivän ajan

Koneyrittäjät Mikko Hinkkanen Simpeleeltä (vas.) ja Asko Lindgren Puumalasta jaksoivat ottaa aktiivisesti osaa keskusteluihin koko pitkän päivän ajan.

Metsäpalvelu Hiekkala Oy:n kuljettaja Henri Mäkisalo sai vastata moniin arjen käytäntöjä koskeneeseen kysymykseen Aluemyyntipäällikkö Janne Kauppila jututtaa Savonlinnasta saakka saapunutta koneyrittäjä Kyösti Paavilaista
Metsäpalvelu Hiekkala Oy:n kuljettaja Henri Mäkisalo sai vastata moniin arjen käytäntöjä koskeneisiin kysymyksiin. Kauppojako hieromassa? Aluemyyntipäällikkö Janne Kauppila jututtaa Savonlinnasta saakka saapunutta koneyrittäjä Kyösti Paavilaista.


Vesa Hiekkala katselee rauhallisin mielin, kun tutut miehet ja koneet hakkaavat näytöstään

Vesa Hiekkala katselee rauhallisin mielin, kun tutut miehet ja koneet hakkaavat näytöstään.

Työnäytöskohde oli aikoinaan myrskyjen riepottelemiksi jääneet metsikkökuviot

Työnäytöskohde oli aikoinaan myrskyjen riepottelemiksi jääneet metsikkökuviot.