Päivitys käsittää kaikkiaan 25 kohdetta ja sisältää useita parannuksia, jotka sujuvoittavat hakkuutyötä, lisäävät tuottavuutta ja pidentävät sahalaitteen käyttöikää. Päivitykset perustuvat asiakaspalautteeseen, jonka olemme ottaneet huomioon tuotekehityksessämme. Kun kehitämme tuotteitamme, tässä tapauksessa hakkuulaitetta, on tärkeää tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, kertoo hakkuukoneiden ja hakkuulaitteiden tuotepäällikkö Tobias Ettemo.
 

Vähemmän seisokkeja

Constant Cut -sahayksikön sahaketjun kiristystoimintoa on parannettu siten, että ketju kiristyy paremmin ja tasaisemmin, samalla sahalaipan kiinnike on tehty vankemmaksi. Nämä lisäävät sahaketjun ja -laipan käyttöikää. Komponenttien ja mekaniikan parannuksilla on varmistettu, että sahalaippa on vakaa sekä kotiasennossa että sahauksen aikana.
– Asiakkaiden kokemuksien mukaan sahalaippa ja sen kiinnitys on tukevasti osana uutta sahayksikköä. Sahaketjun voitelussa öljy ohjautuu hyvin voitelu-uraan ja sahalaippaan. Parempi voitelu pidentää myös sahalaipan käyttöikää, Tobias Ettemo kertoo.
 

Parempi suojaus ja vahvemmat materiaalit

Automaattivapautustoiminnolle on otettu käyttöön uusi suojakansi, joka suojaa sahalaipan kiinnitystä sahanpurulta ja roskilta. Tämä tarkoittaa sitä, että ketjua vaihdettaessa sahalaipan kiinnityksen osia ei tarvitse puhdistaa niin usein kuin ennen.
Useat osat on päivitetty vahvemmalla ja kestävämmällä materiaalilla, mikä pidentää koko sahayksikön käyttöikää.
Sahayksikön laipan kääntökehän laakerointi on tehty pienemmillä välyksillä, mikä takaa vakaamman laipan liikkeen ja ehkäisee kääntötiivisteiden kulumista. Uudet kääntötiivisteet ovat joustavammat ja kestävät paremmin kulutusta, mikä vähentää öljyvuodon riskiä.