1. Palkinto

Kuukauden voittaja on Joni Vallin purppurainen taivas

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu maaliskuu sija 1 Joni Valli

Elettiin syksyn ja talven taitekohtaa, porilainen I ja E Erkkilä Oy:n kuljettaja Joni Valli oli pari päivää aikaisemmin hankkinut uuden puhelimen, tärkeänä valintakriteerinään kameran ominaisuudet. Mikään halpamalli ei Jonille kelvannut: ”OnePlus kuutosessa on todella hyvä kamera”, perustelee Joni valintaansa. ”Oli pitkään ollut synkkää ja harmaata syksyn keliä, mutta tuona aamuna maahan oli ripotellut hiukan lunta, taivaan rannasta kajasti purppurainen valo. Se täytyi vangita. Täytyy tunnustaa, että säädin kuvan sävyjä hiukan tummemmaksi ennen kuin nappasin. Näin sain purppuran taivaankannen korostumaan”, muistelee Joni Valli lyhyttä kuvaussessiotaan pomarkkulaisessa savotassaan.
Palkintoraadin päätös oli yksimielinen. ”Vaikuttava värimaailma, mikä niukka valaistus ja kuitenkin nuo värit, lienee mukana siinä joukossa, josta valitaan koko vuoden voittaja”, olivat raadin spontaaneja reaktioita.

2. Palkinto

Maaliskuun kakkonen, Tuukka Tiihosen kallio

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu maaliskuu sija 2 Tuukka Tiihonen

Tuukka oli rohkeasti jättänyt koneen sivuosaan ja antanut luonnon kaikessa yksinkertaisuudessaan tulla esiin. ”Jylhä, jykevä, voimakas, ikuinen, harvinainen”, näin kuvailivat raadin jäsenet Tuukka Tiihosen kalliosommitelmaa, kun pyydettiin tekemään se yhdellä sanalla.

3. Palkinto

Sija kolme, Miika Kannalan harvennusjälki

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu maaliskuu sija 3 Miika Kannala

Miikan kuva palauttaa ajatukset puunkorjuun reaalimaailmaan: ”Kuva harvennuskohteen tiptop-työnjäljestä antaa kenelle tahansa katsojalle koneenkuljettajien ammatista hyvin myönteisen vaikutelman,” perusteli raati valintaansa.Taas kerran saapui kilpailut@komatsuforest.com -osoitteeseen paljon hienoja otoksia. Mutta edelleen: hieno kuva mutta liian pieni tiedosto. Peliä ei ole menetetty. Jos huomaa lähettäneensä kuvastaan liian pienen version, kannattaa lähettää samaisesta kuvasta uusi isompi tiedosto samaan osoitteeseen. Olkoon yhden megatavun jpg ehdoton alaraja tästä eteenpäin. Ainakin yksi raadin jäsenistä, kuvaamisen ja kuvien käsittelyn ammattilainen, tuntuu vierastavan pystykuvia joissa ei ole riittävästi tilaa hyödyntää niitä myös vaakaformaatissa. Tämä vinkkinä. Ja nyt kuvaamaan!