Lokakuun kisan palkintosijoilla on kolme erilaista otosta; savotoilta ollaan jokaisessa ja kaikki työn lomassa otettuja. Heikki Juusolan yötyötunnelma ajokonemiehen arjesta, Tuomo Väyrysen aikamatka menneeseen ja Ville Kulmalan hakkuukone lammenrannan rämeellä ovat tunnelmiltaan sopivan syksyisiä.


1. Palkinto

Heikki Juusola: Yötyötunnelma

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu lokakuu sija 1 Heikki Juusola


2. Palkinto

Tuomo Väyrynen: Ennen ja nyt -kuva Vuotsosta

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu lokakuu sija 2 Tuomo Väyrynen


Tuomo Väyrynen on tehnyt kulttuuriteon säästämällä vanhojen petäjien ryhmän suojaamaan vuosikymmenten takaista miessavotan muistomerkkiä, kuorintapukkia. Sen verran hyväkuntoiselta pukki näyttää, että se pysyy jaloillaan vielä pitkään Lapin kuivassa ilmastossa. Näin Tuomo kertoi tapahtumien kulun kuvan mukana tulleessa viestissä:

Terve!
 
Tässäpä lokakuun kuvakisaan vanhempaa ja uudempaa tekniikkaa. Kumpikin aikansa huippuinnovaatioita. Siinä olisi entisaikojen jätkä katsellut lakki melkoisen kallellaan, kun Komatsu olisi tullut samaan palstaan hakkaamaan. Kuvassa oleva kuorintapukki jäi säästöpuuryhmään muistuttamaan entisaikojen puunkorjuusta.


Mieshakkuun ja käsin kuorinnan muistomerkki sijaitsee Sodankylän Vuotsossa, sieltä palan matkaa Mäkäräntietä länteen, tiedoksi vain jos joku Lapin matkallaan haluaa käydä menneitä aikoja fiilistelemässä.

Lumikuvia tarvitaan. Nyt on Lapin konemiehillä ja -naisilla hyvät mahdollisuudet palkintopallille, nimittäin talvikuvista on kova puute. Tuomo kertoi talven sinne tulleen, yli kaksikymmentä miinusta ja luntakin jo 30 senttiä. Hän lupasi pistää tuulemaan myös kuvausrintamalla. Revontulet ovat kuulemma tavallista aktiivisempia. Saa nähdä, mitä on tulossa.

3. Palkinto

Ville Kulmala: Hakkuukone lammenrannan rämeellä

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu lokakuu sija 3 Ville Kulmala


Komatsu Forestin valokuvauskilpailu jatkuu edelleen, kaikki kuvat sekä lumiset että vähemmän lumiset ovat tervetulleita! Lue tarkemmat ohjeet ja lähetä kuvasi osoiteeseen kilpailut@komatsuforest.com