1. Palkinto

Joni Valli, kuva harvennustyömaalta

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu kesäkuu sija 1. Joni Valli


Joni Valli on tullut tutuksi jo aikaisemmilta kierroksilta mm. maaliskuun voittajana. Kesäkuussa hän jatkaa upeiden otosten sarjaansa. Puuston joukkoon sijoitettu kone on vaativa kohde, Jonilta se näyttää onnistuneen. Hyvät työmaakuvat, niistä on kroonista puutetta. Tämä kuva tulee vastaan vielä monesti. Mikä hienoa, Joni on kesäkuun kisaan saanut kaksi hyvää haastajaa.

2. Palkinto

Anssi Leikas, marraskuinen aamu

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu kesäkuu sija 2. Anssi Leikas

Anssi Leikas Ilmajoelta on pitkän linjan metsäkonemies, toki vasta kolmekymppinen. Koneiden kanssa hän on touhunnut pian 15 vuotta. Kohtapuoleen on edessä muutto Rovaniemelle ja metsäkoneisiin liittyvän työn etsiminen uudelta asuinpaikkakunnalta. Kuvan 901 voisi tunnelman puolesta olla missä tahansa pohjoisella pallonpuoliskolla, vaikka Kanadassa tai Siperiassa. ”Kurikan Polvenkylästä tuon kuvan otin marraskuisena aamuna, ihan vain puhelimen kameralla”, muistelee Anssi. Raati kiinnitti tässä kuvassa huomiota kolmiulotteiseen vaikutelmaan.

3. Palkinto

Heikki Juusola, keskiyön aurinko

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu kesäkuu sija 3. Heikki Juusola

Heikki Juusola täyttää loppuvuodesta 23, hän on Taivalkosken koulun käynyt ammattikuski. Heikki hakkaa Komatsu 931XC:llä, työnantajanaan rovaniemeläinen Konemetsä Oy. Kohta viisi vuotta koneiden ohjaamoissa istuttuaan hän sanoo, ettei ole aikonut hommia vaihtaa. Pohjoinen tarjoaa neljä upeaa vuodenaikaa, kesän eritoten. Näin Heikki kertoo kuvastaan ja suhteestaan työhön: ”Otin kuvan juuri ennen lähtöä juhannuksen viettoon, keskiyön aurinko paistoi puiden latvojen yläpuolella. Kesän pitkät päivät pitää hyödyntää. Vasta syksyllä pidän lomat, koska nyt jaksaa ja saa enemmän aikaiseksi.” Heikki Juusola harrastaa valokuvausta, keskiyön aurinkotunnelma on vangittu järjestelmäkameralla.


 

Komatsu Forestin valokuvauskilpailu jatkuu edelleen, kaikki kuvat sekä uudet että vanhemmatkin ovat tervetulleita…