Huhtikuun kuvakisaan lähetettyjen kuvien vastaanottaminen jouduttiin katkaisemaan pyhien ja yhteensattumien vuoksi ennen kuun loppua. Mutta ei hätää, 27.4. ja sen jälkeen saapuneet kuvat ovat mukana toukokuun mittelöissä.

1. Palkinto

Huhtikuun voittaja on Tommy Hakolan työskentelevästä hakkuukoneesta otettu kuva.

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu huhtikuu sija 1. Tommy Hakola

Raati: Siinä on ammattilaisen otetta, kuvassa tapahtuu, valaistuksen osalta hetki on oikea ja näkyy, että kuvaaja on hallinnut kameransa tekniikan: valotus lähes täydellinen. Kuva on otettu järjestelmäkameralla, tiedostokoko on hyvin järeä.

Tommy pisti mukaan lyhyen tarinan siitä, kuinka kuva syntyi:
”Kuvan ottohetkellä elettiin kevättä 2016. Itse olin juuri jäänyt lomautukselle edellispäivänä kevät seisokin takia. Mitäpä muuta sitä metsäkonemies tekisi lomallaan kuin suuntaisi kaveria katsomaan, kun hän on vielä työn touhussa. Siinä lähtiessäni tuli vielä mieleen, että pitäisiköhän sitä ottaa järkkäri mukaan, kannatti… Tässä kuvista yksi parhaimpien joukosta valittuna. Kotona koneella pienet värienhallinnat ja olemassa olevien asioiden parannusta”.

2. Palkinto

Toiseksi valittiin voittajakuvan kanssa aiheeltaan samanlainen otos.
Komatsu Forest -valokuvauskilpailu huhtikuu sija 2. Joni Valli

Kone on kuitenkin niin vaativissa olosuhteissa valojen ja varjojen suhteen, että lopputulokselle pitää nostaa hattua. Kuvan ottaja Joni Valli on jo kertaalleen napannut voittajakuvan Komatsu-kuvakisassa.

3. Palkinto

Huhtikuun kolmonen ei liipannut sekään kovin kaukaa voittajakuvasta.
Komatsu Forest -valokuvauskilpailu huhtikuu sija 3. Matti Raunio

Sopivan robusti kuva työkoneesta. Näin yksi raadin jäsenistä: ”Staattinen, mutta varjot elävöittävät ja antavat liikeen tuntua. Kone on sen näköinen, että työstä tullaan ja työhön ollaan menossa.” Kuvan otti Komatsu-kuljettaja Matti Raunio.

 

Nyt olisi kevätkuville kysyntää. Valoa riittää vuorokauden ympäri, luonto herää. Nyt voi yllättäen törmätä millaiseen näkymään tahansa. Pitäkää kamerat laukaisuvalmiina!