1. Palkinto

Marko Hauta-ahosta kuvakisan ensimmäinen voittaja

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu helmikuu sija 1 Marko Hauta-aho

Kuvakisan helmikuun voittaja on 42-vuotias Visuveden Motopalvelu Oy:n kuljettaja Marko Hauta-aho. Hän ei kilpailuun lähtemisen kanssa vitkastellut: ”Tuona aamuna olin ollut viidestä asti harventamassa Teiskon Terälahdessa, kohde oli lopuillaan, siirto kohta edessä. Kahdeksan jälkeen join kahvit ja luin samalla sähköposteja, Komatsun uutiskirjeessä kerrottiin kuvakisasta. Katsoin ympärille. Metsän takana kajasti aamun valo. Se on tässä, ajattelin. Hyppäsin koneesta, kuljin raidetta myöten kuvauspaikkaan, yritin olla jättämättä jälkiä”. Näin Marko muisteli voittajakuvan syntyhetkeä.
Raadin ammattijäsen hehkuttaa Markon ottaman kuvan aamutunnelmaa, joka on talvisen realistinen, siinä metsä hallitsee ja kone on skaalautunut oikeaan mittakaavaan. Kuvan hyödyntämistä myöhemmässä vaiheessa helpottaa se, että rajaamalla siitä saadaan erilaisia variaatioita. Marko käytti kuvaamiseen tehokasta kännykkäkameraansa, jonka tuottaman kuvan koko oli riittävä.

2. Palkinto

Jonathan Lindholm

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu helmikuu sija 2 Jonathan Lindholm

Raati: Rohkea, hämärässä otettu kuva, harvinainen mutta toimiva, puhutteleva rajaus, jossa viesti on selvä. Upea tausta: vastavalo ja talousmetsä.

3. Palkinto

Joni Valli

Komatsu Forest -valokuvauskilpailu helmikuu sija 3 Joni Valli

Raati: Kone, metsä ja taivas. Hienosti onnistunut vastavalokuva, taivas on vangittu kuvaan mukaan ammattimaisin ottein.Komatsu Forest Oy:n kuvauskilpailu lähti hyvin liikkeelle. Kiitokset kaikille, kisa jatkuu. Kevät lähestyy, luonto herää, savotoilla päivät pitenevät. Pitäkää kamerat valmiina. Maaliskuun lopussa leivotaan uudet voittajat.

Kilpailuun tuli monia upeita otoksia, joissa kuvakoko oli liian pieni. Sellaisia ei kilpailuun kelpuutettu, vaikka monissa oli ainesta jopa voittajaksi. Jos huomaat lähettäneesi liian pienen tiedoston, pistä alkuperäinen tulemaan. Raati odottaa…