Komatsu Groupilla on visio olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Tämä koskee sekä Komatsun koneiden tuotantoa että käyttöä.

Tämä visio näkyi myös Komatsu Forestin uutta tuotantolaitosta suunniteltaessa. Yhtiö muutti uusiin toimitiloihinsa vuonna 2021 ja siitä lähtien liiketoiminta on ollut lähellä hiilineutraaliuden tavoitteen saavuttamista. Vanhojen tilojen toimintojen purkamisen, kaiken ostetun energian ilmastoneutraaliuden varmistamisen sekä sen, että yhtiön tuotannossa käytetyt pyöräkuormaajat eivät enää käytä dieseliä, yritys on nyt saavuttanut halutun hiilineutraalisuustavoitteen. Kesäkuun 26. päivästä alkaen kaikki tuotannossa olevat ajoneuvot, mukaan lukien yhtiön valmistamat metsäkoneet, polttoaineena käytetään HVO100:ta eli uusiutuvista raaka-aineista jätteenä ja jäännöstuotteena valmistettua biodieseliä. HVO100:n käyttöönotto on aloite, jota Komatsu-konserni toteuttaa kaikilla Euroopan tehtaillaan kevään ja alkukesän 2023 aikana.

"Olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, että saavutamme nyt metsäkoneidemme hiilineutraalin tuotannon. Viimeinen ja tärkeä palapelin pala on HVO100:n esittely. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olemme valmiita", sanoo Jens Bengtsson, toimitusjohtaja. Komatsu Forestilta.

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraalin jalanjäljen, ja nyt he jatkavat tulevaisuuden kestävien metsäkoneiden kehittämistä. Se on pitkäjänteistä työtä, joka etenee askel askeleelta.

"Se on yhdistelmä uusia innovaatioita ja hyvää yhteistyötä kumppaneiden ja toimittajien kanssa, jotka vievät meidät tavoitteeseen. Tehtävää on paljon, koneidemme sähköistäminen on jo asialistalla ja seuraamme myös suurella mielenkiinnolla fossiilivapaan teräksen kehitystä. Meille on tärkeää, että liiketoimintamme edistää yhteiskuntaa ja tapamme toimia on ottaa kestävän kehityksen kysymykset erittäin vakavasti, sekä tehdä määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti työtä sen eteen – yhdessä", Jens päättää.