Komatsu Forest Oy:n jälkimarkkinointipäällikkö Jari Tyrväinen on osallistunut MaxiFleetin kehitystyöhön vuosien ajan, alusta lähtien. Hänellä on vankka näkemys digitaalisten palveluiden tarjoamista mahdollisuuksista. Kun Suomeen ja Baltiaan sovitetun palvelun tarvittavat osat saatiin valmiiksi, Tyrväinen lähti ripeästi liikkeelle. Tästä hetkestä eteenpäin Komatsu-yrittäjille on tarjolla tukea MaxiFleetin analyyttisen tiedon hyödyntämiseksi hakkuu- ja ajotyön tuottavuuden kohottamiseksi.
 

Jari Tyrväinen:

Jari TyrväinenTällainen on Komatsu Forestin paremman tuottavuuden ratkaisu

Resurssi, jolla koneyrittäjälle rakennetaan paremman tuottavuuden ratkaisu, koostuu Komatsu Forestissa neljästä eri elementistä: MaxiFleetistä ja -Visionista, uuden sukupolven MaxiXT-simulaattoreiden hyödyntämisestä sekä osaavasta MaxiFleet-asiantuntijasta, jonka tärkeimpiä tehtäviä on toiminnan muutosvaiheessa tukea käytössä olevien työmetodien kehittämistä. Kertyneen tiedon avulla voimme tarkastella tapahtumia, niihin liittyvää suunnittelua ja niiden aiheuttamaa ajanmenekkiä leimikko- ja työpistetasoilla, joten tehostamistoimenpiteetkin voidaan kohdistaa niihin tarkasti. Oikeiden ratkaisujen löytymiseen tarvitaan yhteistä näkemystä ja toimivaa yhteistyötä asiakasyritysten kanssa.

Työsarkaansa aloittelevalla MaxiFleet-asiantuntija Petri Ovaskaisella on edessään mielenkiintoinen työtehtävä. Hänellä on monipuolista kokemusta metsäkoneilla operoimisesta, niillä työskentelystä, myös opastamisesta ja opettamisesta. Petri hallitsee simulaattoreilla tuetun koulutuksen ja Komatsu-koneet, niiden erityisten ominaisuuksien antamat mahdollisuudet. Vaikka MaxiFleet voi muodostaa analyysinsä minkä tahansa konemerkin tuottamista tiedoista, Komatsu-yrittäjiä varten tämä uusi palvelu on ensisijaisesti räätälöity.
  

Petri Ovaskainen uudesta tehtävästään:

Petri OvaskainenTässä tehtävässä voin hyödyntää kaikkea, mitä tähän asti olen koneiden kanssa kokenut ja oppinut

MaxiFleetin informaatio on numeroita tai karttaan piirtynyttä jälkeä, siitä voi muodostaa kuvan tapahtumaketjusta ja päästä selville, kuinka koneilla on työskennelty. Aikaisemmin saman asian selvittämiseen olisi tarvittu useita käyntejä maastossa koneiden luona. Vaikka MaxiFleet-tieto on tarkkaa ja kattavaa, sitä täytyy osata tulkita oikein, tehdä tiedosta asiakkaalle hyödyllistä ja kehittämistyötä ajatellen käyttökelpoista. Sitten, niin uskon, alkaa työni tärkein vaihe: yhteistyö yrittäjien ja kuljettajien kanssa.

Tämä uusi tapa päästä tuottavuuteen käsiksi kiinnostaa minua niin paljon, että haluan kehittyä ja olla siinä hyvä. Kun tarkka tieto ja kokemusten määrä erilaisista tapauksista kasvaa, pääsemme selville konetyön tuottavuuden ja työmetodien lainalaisuuksista, jolloin jokaista tapausta ei enää tarvitse selvittää alusta alkaen.