Metsäkoneasentajien teknisen tietotaidon lisääminen teknisillä koulutuksilla on tärkeä osa jälkimarkkinoinnin palvelukokonaisuudessa ja Komatsu Forest Oy järjestää koulutuksia säännöllisesti sekä omille metsäkoneasentajille että virallisen jälkimarkkinointiverkoston metsäkoneasentajille. Komatsu Forest Oy pyrkii saamaan teknisiin koulutuksiin myös osallistujia metsäkonekoulutusta tarjoavilta kouluilta, jotta voimme varmistaa heillä olevan viimeinen tekninen tieto Komatsu Forestin koneista, hakkuulaitteista ja digitaalista palvelutuotteista.

 

Koulutuspäivien aikana kävimme läpi hakkuukoneiden, kuormatraktoreiden ja hakkuulaitteiden vianetsintää sekä säätämistä. Koulutus tapahtui pääsääntöisesti koneiden kanssa työskennellen, jolloin metsäkoneasentajat ja opettajat saivat myös tärkeää käytännön kokemusta. Lisäksi kävimme läpi koneiden ohjausjärjestelmään (MaxiXT) liittyviä asioita ja digitaaliset tuotteet (MaxiFleet ja MaxiVision) olivat myös osa koulutusta.

 

Vastaavat metsäkoneasentajakoulutukset jatkuvat tulevina viikkoina Suomessa vielä kahdella eri paikkakunnalla Mikkelissä ja Ylivieskassa.