Koulutukseen osallistuivat metsäkoneasentajia kaikista kolmesta Baltian maasta ja myös Baltian metsäkonekoulutusta tarjoavat koulut olivat mukana.

 

Metsäkoneasentajien teknisen tietotaidon lisääminen teknisillä koulutuksilla on tärkeä osa jälkimarkkinoinnin palvelukokonaisuudessa ja Komatsu Forest Oy järjestää koulutuksia säännöllisesti omille metsäkoneasentajille sekä virallisen jälkimarkkinointiverkoston metsäkoneasentajille. Komatsu Forest Oy järjestää säännöllisesti koulutuksia myös varaosamyyjille ja muulle henkilökunnalle.

 

Baltian koulutuspäivien aikana kävimme läpi hakkuukoneiden, kuormatraktoreiden ja hakkuulaitteiden vianetsintää sekä säätämistä. Koulutus tapahtui pääsääntöisesti koneiden kanssa työskennellen, jolloin metsäkoneasentajat saivat myös tärkeää käytännön kokemusta. Lisäksi kävimme läpi koneiden ohjausjärjestelmään (MaxiXT) liittyviä asioita ja digitaaliset tuotteet (MaxiFleet/MaxiVision) olivat myös osa koulutusta.

 

Vastaavat metsäkoneasentajakoulutukset jatkuvat tulevina viikkoina Suomessa kolmella eri paikkakunnalla Kiteellä, Mikkelissä ja Ylivieskassa.