Komatsu-metsäkoneiden markkinointivastuu Baltian maissa siirtyi Komatsu Forest Oy:lle vuonna 2012. Jo silloin Komatsun myyntimäärät olivat hetken olleet laskusuunnassa. Muutokset, tavoitteena myyntilukujen parantaminen, aloitettiin Latviassa kaksi vuotta sitten. Sieltä löytyi kokenut ja kasvuhaluinen, metsäkoneiden käytetyn kaupan ammattilainen, Sia Haitek Latvia, joka on nopeasti kääntänyt Komatsu-myynnin kasvu-uralle.
Samanlainen kehitys on tavoitteena nyt Virossa, missä ratkaisuna on uusi työnjako pitkäaikaisten yhteistyöyritysten välillä. Nykyinen myynti- ja huoltoyritys Zeigo Service OÜ luovuttaa myynnin MFO OÜ:lle ja panostaa tästä eteenpäin yksinomaan Komatsu-koneiden huolto- ja varaosatoimintoihin. MFO OÜ on käytettyjen metsäkoneiden johtava myyntiyritys Virossa. Se aloittaa huhtikuun alussa Komatsujen ja niiden laitteiden myynnin ja maahantuonnin, jälleen­myyntisopimus allekirjoitettiin Tartossa 4. helmikuuta.

Komatsu Forest Oy:n ja MFO OÜ:n välinen jälleenmyyntisopimus allekirjoitettiin Tartossa 4. helmikuuta
Lars Åstbom, Jari Alahuhtala ja Indrek Reisenbuk

Huollon ja siihen liittyvän palvelun merkitys on kasvanut myös Baltian markkinoilla. Virossa Komatsu-metsäkoneilla on vahva ja ammattitaitoinen huoltoverkosto: Zeigo Service OÜ Tartossa, Just Forest AMJ OÜ Jõgevassa sekä JL Hooldus OÜ Pärnun alueella.

Jari Alahuhtala: Käytetyn koneen kauppiaissa on potentiaalia

”Baltian alueella on todettu hyväksi konseptiksi se, että dealerilla on vahva asema käytettyjen metsäkoneiden markki­noinnissa. Markkina-alue on vakiintunut ja tasaisesti kasvava kysyntä käytetyille ja uusille metsäkoneille jatkuu. Vuosittainen metsien kasvu Viron, Latvian ja Liettuan alueella ylittää 30 milj. m3 vuodessa”.