Tämän vuoden heinäkuun alussa voimaan astuva sopimus tarkoittaa sitä, että asiakkaat saavat jatkossa varaosa- ja huoltopalveluita MFO:lta muiden Komatsu-sopimushuoltojen, Zeigo Service OÜ:n, JL Hooldus OÜ:n ja Just Forest AMJ OÜ:n tapaan. MFO:lla aloittaa työnsä myös metsäkonealan ammattilainen, Peeter Lips, jonka tehtävänä on toimia asiakkaiden teknisenä tukena sekä kouluttajana.

MFO OÜ aloitti yhteistyön Komatsu Forest Oy:n kanssa viime vuoden huhtikuun alussa. Tuolloin sopimus tehtiin uusien koneiden myynnistä ja markkinoinnista Viron alueella. Yhtiö onkin ensimmäisenä yhteistyövuotenaan lisännyt uusien Komatsu -metsäkoneiden myyntiä reilusti. ”Jälkimarkkinoinnin aloittaminen on luonnollinen jatkumo aloitetulle yhteistyölle”, toteavat Indrek Reisenbuk MFO OÜ:stä sekä Jari Nurminen Komatsu Forest Oy:stä.

MFO OÜ:n toimisto- ja huoltohalli Vilusin kylässä, itäisessä Virossa
MFO:n toimisto- ja huoltohalli Vilusin kylässä, itäisessä Virossa.

MFO OÜ on ollut pitkään tunnettu käytettyjen koneiden kauppayhtiönä Virossa, jonka myymät käytetyt koneet ovat olleet pääasiassa Komatsuja tai Valmeteja. Yhtiön perusti Indrek Reisenbuk yhdessä ruotsalaisen Lars Åstbomin kanssa vuonna 2011, toki heidän yhteistyönsä oli alkanut jo vuosia aikaisemmin. Yhtiö on kehittänyt systemaattisesti toimintaansa. Itäisessä Virossa, Mustveen alueella, Vilusin kylässä sijaitsevalle, noin kahden ja puolen hehtaarin tontille yhtiö on rakentanut palvelukeskuksen, josta asiakkaille tarjotaan käytännössä kaikki heidän tarvitsemansa palvelut.

Toimistotilojen kanssa samassa rakennuksessa on kahdelle koneelle mitoitettu, viiden tonnin siltanosturilla varustettu huoltohalli, jossa voidaan tehdä vaativimmatkin metsäkoneiden huolto- ja korjaustoimenpiteet. Viime vuonna valmistui koneiden pesu- ja maalaushalli. Varaosien lämmin varasto sijaitsee toimisto- ja huoltorakennuksessa, jonka lisäksi tontilla on 300 m2 kylmävarasto, joista asiakkaille tarjotaan sekä uusia että käytettyjä varaosia.

Pesu- ja maalaushalli valmistui viime vuonna
Pesu- ja maalaushalli valmistui viime vuonna.

Lämmin pientarvikevarasto on sijoitettu toimisto- ja huoltorakennukseen. MFO:n palveluksessa on tällä hetkellä konemyynnin (Indrek Reisenbuk) lisäksi kolme mekaanikkoa sekä kaksi varaosamyyjää.

Indrek Reisenbuk ja Komatsu 835
Indrek Reisenbuk ja Komatsu 835.
Varaosamyyjä Janar Kihu selvittämässä osien saatavuutta asiakkaalle
Varaosamyyjä Janar Kihu selvittämässä osien saatavuutta asiakkaalle.

Peeter Lips, lisää osaamista tekniseen tukeen ja koulutukseen

MFO OÜ on palkannut Peeter Lipsin (52 v.) tekniseen tukeen sekä koulutukseen ja tarvittaessa hän tekee myös mekaanikon töitä. Peeter on pitkän kokemuksen metsäkonealalla omaava ammattilainen. Hän on työskennellyt mm. mekaanikkona, kouluttajana sekä teknisenä tukena Suomen ja Viron lisäksi mm. Venäjällä, Valkovenäjällä sekä Ukrainassa kahden eri metsäkonevalmistajan palveluksessa sekä myös itsenäisenä yrittäjänä. Viimeksi Peeter on ollut neljän vuoden ajan Luuan metsäkonekoululla kouluttajana. Peeterillä on lisännyt tietämystään Komatsun koneista viime vuonna osallistumalla Komatsu Forestin koulutuksiin sekä Uumajan tehtaalla sekä Pirkkalassa Komatsu Forest Oy:n järjestämässä koulutuksessa.

Peeter Lips vastaa MFO OÜ:n teknisestä tuesta ja koulutuksesta
Peeter Lips vastaa tulevaisuudessa MFO OÜ:n teknisestä tuesta ja koulutuksesta.

Palkkaamalla Peeter Lips tekniseen tukeen sekä asiakaskoulukseen MFO OÜ vahvistaa pitkälle tähtäävän strategiansa mukaisesti jälkimarkkinointipalveluitaan yhdessä Komatsu Forest Oy:n kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti.