”Meillä on uusi tehdas, joka on lähellä hiilineutraaliutta ja työskentelemme samalla tavoitteella vähentääksemme metsäkoneidemme käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Visio on päästä "nollapäästöiselle työmaalle", sanoo Erik Nilsson, Komatsu Forestin teknologiajohtaja.

”Näemme asiakkaidemme ja kumppaneidemme kasvavan kiinnostuksen metsäkoneiden ympäristövaikutusten vähentämiseen. Pyrimme vähentämään tuotteidemme CO2-päästöjä 50% vuoteen 2030 mennessä ja odotamme saavamme jotain markkinoille jo ennen sitä”, sanoo Peter Hasselryd, Komatsu Forest AB:n markkinointi- ja myyntijohtaja.

Avautuminen metsän sähköistykselle on Komatsu Forestille uraauurtava teknologia-askel, mikä asettaa samalla suuria haasteita. Metsäkoneiden toimiessa sähköverkon ulkopuolella, uusia koneratkaisuja kehitettäessä on otettava huomioon monia näkökohtia. Jotta koneet pystyisivät käyttämään erilaisia energianlähteitä, tarvitaan metsään uusia energianjakeluratkaisuja.

”Olemme iloisia voidessamme näyttää tietä, mutta yhteistyö ja kumppanuus ovat tärkeä osa metsän muutosta”, Erik Nilsson sanoo. Menestyminen edellyttää uusien teknologioiden ja uusien järjestelmäratkaisujen kehittämistä, jotka voivat tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää uusiutuvia energialähteitä.

Uutta kehitysosastoa laajennetaan asteittain, ja yritykseen haetaan usean eri osaamisosa-alueen omaavia henkilöitä.

”Etsimme sähköajoneuvojen kehittäjiä, laitteisto- ja ohjelmistokehittäjiä, laskentainsinöörejä, sovellusinsinöörejä energia-, hydrauliikka- ja mekaniikka-alalle, mutta näemme myös, että tarvitsemme uutta osaamista esimerkiksi ajoneuvojen sertifioinnissa ja testaamisessa, joista kaikki ovat aidosti kiinnostuneita kehittää tuotteita ja ratkaisuja kestävää tulevaisuutta varten”, Nilsson sanoo.