XT-konsepti tarkoittaa, että kone on mukautettu kestämään paremmin erittäin kovia olosuhteita, mutta tarkalleen, mitkä komponentit ovat mukana, vaihtelevat malleittain.

Komatsu 855:ssä XT-vaihtoehto tarkoittaa, että kone on varustettu tehokkaammalla telillä napavälityksellä. Napavälitys on suuri etu työskenneltäessä vaikeissa olosuhteissa, kuten jyrkässä, lumisessa tai märässä maastossa, koska ne lisäävät telin käyttöikää ja siten koneen luotettavuutta. Toinen ero on, että XT-vaihtoehto lisää myös koneen vetovoimaa 187 kN:stä 200 kN:iin. XT-vaihtoehdolla jo ennestään tehokas Komatsu 855 saa lisää kestävyyttä, vetovoimaa ja voimaa, mikä tekee siitä erittäin sopivan työhön haastavissa olosuhteissa.

Komatsu 875 XT-voimansiirrolla on suunniteltu niille, jotka tarvitsevat lisää vetovoimaa, se kasvaa 214 kN:sta noin 240 kN:iin. Tämä on lähinnä vaihtoehto niille, jotka arvostavat vetovoimaa nopeuden edelle, esimerkiksi silloin, kun kone työskentelee usein jyrkässä maastossa.

XT-vaihtoehdolla varustettu Komatsu 895 lanseerattiin vuonna 2020 ja sitä arvostetaan sekä jyrkässä maastossa työskennellessä että maanmuokkauksessa. Se lisää vetovoimaa 262 kN:sta 307 kN:iin, ja sen etuna on jopa 10 km/h nopeus ensimmäisellä vaihteella.