Komatsu viettää perustamisensa 100-vuotispäivää 13. toukokuuta 2021. Merkkipäivän ympärille on ollut luontevaa rakentaa useita tapahtumia, onhan kulunut 60 vuotta siitä, kun metsäkonevalmistus aloitettiin Suomessa ja Komatsu Forest AB sai alkunsa Ruotsissa. Komatsun uusi graafinen ilme kaikissa yksiköissä on hiljan otettu käyttöön maailmanlaajuisesti, lisäksi laajaan kumppanuuteen perustuvaa ”Creating value together” -lupausta lanseerataan parhaillaan. Ensimmäinen, globaaliin ympäristövastuun teemaan liittyvä, tapahtumapäivä on torstai 22. huhtikuuta.

Huhtikuun 22. Earth Day, on YK:n yleiskokouksen julistama päivä, jonka tarkoituksena on muistuttaa jokaista yhteisestä vastuusta säilyttää ja suojella maapallon ekosysteemit terveinä ja ehyinä tuleville sukupolville. Komatsun organisaatiot ympäri maailmaa ja niiden henkilökunta osallistuvat Earth Day -päivään joko ympäristöään siivoamalla tai metsää istuttamalla.

Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtaja Jari Nurminen: “Koska kampanjapäivänä metsän pohjat täällä pohjoisessa ovat vielä monin paikoin roudassa, emme pääse istuttamaan. Oli keksittävä jotain vastaavaa tilalle. Löysimme yhteistyökumppaniksi Suomen 4H-liiton Taimiteko-metsitys- ja ilmastokampanjan. Se on mittava hanke, jonka kestäessä 4H-nuoret ovat sitoutuneet istuttamaan vuoteen 2030 mennessä 10 000 hehtaaria uutta metsää. Kannustamme taloudellisella panoksella tätä kunnianhimoista nuorten kampanjaa. Tällä tavalla Komatsu Forest Oy on mukana tukemassa Komatsun Eart Day -tapahtuman tavoitteita ja samalla edistämässä nuorten kesätyöllistymistä."