SpeedShift on kahdella hydrostaattimoottorilla varustettu älykäs vaihteistoratkaisu, jossa automatiikka vaihtaa isommalle vaihteelle kuljettajan lisätessä moottorin kierroksia. Sen ansiosta kone pystyy kasvattamaan nopeutta portaattomasti nopeusalueiden välillä ilman, että kuljettajan tarvitsee puuttua vaihtamiseen. Näin moottori voidaan pitää optimaalisella kierroslukualueella suurimman osan työajasta, mikä säästää polttoainetta ja tekee työympäristöstä hiljaisen ja mukavan.

Automaattinen vaihtaminen mahdollistaa suuremmat kuljetusnopeudet, kun maasto sen sallii. Näin on esimerkiksi hyväkuntoisilla varsiteillä, joilla on mahdollista ajaa nopeammin. Mitä pidemmät juontomatkat, sitä enemmän hyötyä SpeedShiftistä on.

SpeedShiftin erottaa vakiovaihteistosta automaattinen vaihtaminen. Tavallisella vaihteistolla varustetulla koneella voi ajaa noin 7 km/h hitaalla vaihteella. Tätä suurempia nopeuksia varten kuljettaja joutuu pysähtymään ja vaihtamaan nopealle vaihteelle. Koska vaihtaminen vie aikaa siirtoajosta, kuljettaja ajaa yleensä maksiminopeutta hitaalla vaihteella – mikä tarkoittaa korkeita kierroslukuja ja samalla suurempaa polttoaineenkulutusta.

SpeedShift-tekniikka toimii niin, että vaihteistossa on kaksi moottoria ja näin kaksi toimintatilaa. Moottoreita M1 ja M2 käytetään yhdessä, kun tarvitaan suuria vetovoimia, mutta koneen ajonopeus on alhainen. Kun ajonopeus nostetaan yli 6 km/h, tapahtuu automaattinen vaihtaminen, jossa M2 kytketään irti voimansiirtolinjasta. M2 on silloin täysin irtikytkettynä hydraulijärjestelmästä, mikä vähentää energiahäviöitä ja alentaa samalla polttoaineenkulutusta.

Kuljettaja voi säätää voimansiirtolinjan ominaisuuksia tarpeen mukaan neljällä ajo-ohjelmalla, jotka valitaan paletissa olevilla painikkeilla. Työtiloissa kaasupoljinta käytetään ajopolkimena. Sen sijaan siirtoajotilassa kaasupoljinta käytetään dieselmoottorin kierrosluvun ja samalla nopeuden säätämiseen.

Lisävaruste on aluksi saatavilla Ruotsin markkinoilla kuormatraktoreihin Komatsu 855 ja Komatsu 895 vuoden 2017 aikana.