Kuormatraktorin kuljettaja haluaa kuormaimen tuntuvan oman käden jatkeelta niin, että kuormaimen käyttö on luontevaa ja nopeaa. SmartFlow-optiolla Komatsu Forest on ottanut ison askeleen tähän suuntaan. SmartFlow on täysin uusi älykäs kuormaimen ohjaustekniikka. Koska kuormainventtiili pystyy valvomaan ja pitämään kuormaimen paineen ja virtauksen oikeana kaikissa tilanteissa, kuormaimen käyttötuntuma on todella vakuuttava. Hyvän käyttötuntuman etuja ovat kuljettajan vähäisempi väsyminen työpäivän aikana, parempi tuottavuus ja siten myös parempi kannattavuus.

Yksi SmartFlow:n toiminnoista on Active Crane Damping. Toiminto vaimentaa hydrauliikassa mahdollisesti syntyviä painevaihteluja, kun kuljettaja kiihdyttää tai pysäyttää kuormaimen liikkeen. Tämä tekee myös työympäristön ohjaamossa miellyttävämmäksi. Se parantaa myös tarkkuutta pitkillä ulottumilla, mistä on hyötyä esimerkiksi puutavaraa poimittaessa. Kuormaimen vaimennustoiminnolla on siis mahdollista nopeuttaa juontoa ja pitää se silti hallinnassa, mikä osaltaan lisää tuottavuutta.

SmartFlow-tekniikka vähentää myös venttiilin painehäviöitä, mikä parantaa suoraan polttoainetaloutta. Komatsu Forest on mitannut peräti neljän prosentin polttoainesäästöjä normaalissa juontosyklissä, joka sisältää kuormaamisen, maastokuljetuksen ja purkamisen.

Lisävaruste on saatavilla Ruotsin markkinoilla kuormatraktoreihin Komatsu 855 ja Komatsu 875.