Komatsu-kuormatraktorit

Moving Forward

Komatsu Forest uudisti kuormatraktoreiden tuoteohjelmansa. Kapasiteettiluokkia on kaikkiaan viisi, jakautuma 11- 20 tonnia. Tiukkaa kilpailua urakoinnissa kuvaa se, että suurimmat valmistusvolyymit keskittyvät yli 14 tonnin koneisiin. Suomen markkinoita ajatellen uusi tuoteohjelma toi mukanaan yleiskoneisiin selvän porrastuksen: 12, 14 ja 16 tonnia.

Komatsu 875 with a great reach

Tuottava

Edelleen nyt ja tästä muutama vuosi eteenpäin kuormakoneiden paremmuutta mitataan varastopaikalla pinon kasvamisen nopeutena. Nykyisessä kuormatraktorissa pitää siis olla hallitsevina ne ominaisuudet, jotka vaikuttavat sen kykyyn tuoda maksimikuormia tien varteen tehokkaasti ja ilman viivytyksiä. Tämä pätee jokaisessa kokoluokassa: paljon ja nopeasti.

Kuormain on yksi kuormatraktoreiden tärkeimmistä osista, ja sen merkitys tuottavuudelle on olennainen. Sitä silmällä pitäen uuden sukupolven kuormaimet ovat markkinoiden tehokkaimpia. Korkeat bruttonosto- ja kääntömomentit ja puomiston painon optimointi varmistavat erittäin korkean nettonostovoiman.
Komatsuun mahtuu turvallisesti se määrä puuta kuin ilmoitettu kapasiteetti edellyttää. FlexBunk-pankkojen myötä koneesta saadaan helpommin kuormattava, niiden avulla kuormakokoa voidaan kasvattaa ohjaamosta – nappia painamalla. Peruskoneista voimat eivätkä väännöt lopu jyrkässäkään rinteessä vaikka eteen osuu este; MaxiXplorer-ohjausjärjestelmä kontrolloi nerokkaasti moottoria ja voimansiirtoa, Comfort Boggie -telit vakavoittavat menoa.
Komatsu 855 engine

Huollon helppous

Helpompi päästä käsiksi huoltokohteisiin: suodattimiin, tankkaukseen ja vaikkapa moottorin venttiilin säätöihin. Erinomainen toimintavarmuus ja yksinkertainen huollettavuus ovat muun muassa uuden helposti huollettavan runkorakenteen, ORFS-liittimien ja ikivoideltujen vetonivelten ansiota. Valitsemalla ProAct 2.0:n on metsäkoneesi omistaminen vieläkin helpompaa, turvallisempaa ja kannattavampaa.

Päivittäisessä koneen teknisessä ylläpidossa on ajateltu kuljettajan ajankäyttöä. Tarkistusten tekeminen ei edellytä peittojen avaamista, tarkistuskohteet on kerätty ryhmiin.

View from inside the cab, steering

Käyttäjäystävällinen

Tehokkuus on myös käyttäjäystävällisyyttä. Komatsun suunnittelussa on otettu huomioon jokapäiväiset huollon ja kunnossapidon tehtävät, jotka on helppo ja joustava suorittaa. Kaikki päivittäiset huollot tehdään maasta helppopääsyisten huoltoluukkujen kautta ja öljynmittatikut ovat nopeasti käsillä.

MaxiXplorer-ohjausjärjestelmä tehostaa koneen toimintaa kauttaaltaan aina tarkemmasta ja tehokkaammasta koneenohjauksesta markkinoiden johtavaan käytön- ja tuotannonseurantaan. Koneen hallinta kattaa kaiken nosturista voimansiirtoon ja vaikkapa portaisiin.
Lisävarusteena koneeseen voidaan asentaa myös MaxiFleet-ohjelmisto, joka on maailman ensimmäinen metsäkoneille tarkoitettu konekaluston hallintajärjestelmä.
Komatsu 855 Comfort Ride

Mukava työympäristö

Komatsu on tunnettu ergonomiasta: erinomainen kuljettajan työmiljöö, ihminen kaiken keskipisteessä.

Tilantuntu on ohjaamossa todellinen, kuljettajan työympäristö on vertaansa vailla. Isojen lasipintojen ansiosta näkyvyys on loistava sekä ylös, alas että sivuille, ja siksi kuormaimen käyttö on vaivatonta.
Ohjaamon äänitaso on alhainen ja luonnollisesti Comfort Ride on saatavana lisävarusteena.

Kuljettajan altistuminen tärinän ja heilunnan aiheuttamille terveysriskeille on ollut kauan tunnettu tosiasia. Kuormatraktorin liikkuessa syntyvän sivuttaisheilunnan kuljettajalle aiheuttaman kuormituksen hillitsemiseen tarvitaan aktiivisesti ohjattua vaimennusta. Komatsu Forest on pitkän ja perusteellisen tutkimus- ja kehitystyön tuloksena tuonut markkinoille ratkaisun ohjaamoon siirtyvän tärinän ja heilunnan radikaaliksi vaimentamiseksi. Komatsu Comfort Ride -hydraulinen ohjaamon tärinän ja heilahduksen vaimennusjärjestelmä. Kun kokeilet tunnet eron.

Komatsu 855 with full load

Laatu

Uuden sukupolven Komatsun kuormatratktori ei tee kompromisseja. Se yhdistää parhaita ominaisuuksia, joista optimaalinen kuormatraktori muodostuu. Tuloksena vahva ja kestävä kone, jossa on tehokas kuormain ja suuri kuormakapasiteetti. Alusta, akselit ja kuormain ovat kestäviä ja reilusti mitoitettuja, ja keskinivel on nykyisin valettu.

Komatsu-kuormatraktorit perustuvat ja niissä käytetään koeteltua tekniikkaa. Tiedämme, kokemuksen kautta, että nämä ratkaisut toimivat hyvin myös todella vaativissa olosuhteissa. Kaikkea alustasta akseleihina ja nosturista hallintalaitteisiin on testattu ja niitä on koeteltu. Tavoitteenamme on tehdä parempia, tehokkaampia ja luotettavampia koneita.

Komatsu-kuormatraktorit tarjoavat tuottavuutta, päivästä päivään. Jokainen osa on valittu huolella luomaan kokonaisuuden, joka tarjoaa maksimaalisen toiminnallisuuden ja luotettavuuden. Komatsulle räätälöidyillä ProSelect-tuotteilla, alkuperäisillä varaosilla, varusteilla ja tarvikkeilla, pidät koneesi Komatsuna.