Uusi Komatsu 901XC on kaivattu hakkuukoneuutuus harvennukseen mäkisissä maastoissa ja pehmeillä alustoilla. Kahdeksan pyörää yhdessä luotettavan Komatsu-konseptin kanssa antavat koneelle erinomaisen vakauden, loistavat maasto-ominaisuudet ja pienen pintapaineen – mikä puolestaan vähentää maaperävaurioita. Komatsu 901XC kuuluu Komatsu Forestin uuteen XC-tuotesarjaan, joka sisältää erityisesti vaativiin olosuhteisiin kehitettyjä koneita ja varusteita.

Kaikki Komatsun hakkuukoneet perustuvat testattuun Komatsu-konseptiin, joka esiteltiin jo vuonna 1984 ja joka on tehnyt Komatsu Forestista vakaiden hakkuukoneiden markkinajohtajan. Konsepti pohjautuu keskelle sijoitettuun ohjaamoon ja nosturiin, mikä jakaa pintapaineen tasaisesti ja pitää painopisteen matalalla. Muita ainesosia ovat jäykkä runkonivel sekä keinuakseli, joka yhdessä ohjaamon kallistussylinterien kanssa takaa ylivoimaisen vakauden ja myötäilyn vaikeassa maastossa.

Vakaa Komatsu-konsepti on ollut pohjana 8-pyöräisen hakkuukoneen kehitystyössä. XC-sarjan hakkuukoneissa on lisäksi yhdistetty 6-pyöräisten hakkuukoneiden keinuva taka-akseli teliin ja tuloksena on täysin ainutlaatuinen kaksoiskeinuva teli, Komatsu Double Pendling Comfort Bogie, mikä takaa erinomaiset maasto-ominaisuudet.

901XC on luonnollisesti varustettu samoilla korkealaatuisilla komponenteilla kuin muutkin Komatsu-hakkuukoneet. Koneessa on erittäin tehokas dieselmoottori, joka täyttää tiukat ympäristövaatimukset erittäin pienillä ympäristölle haitallisten hiukkasten ja typpioksidien päästöillä. Lisäksi kone on varustettu Komatsu Forestin ainutlaatuisella 3PS-kolmipumppuhydrauliikalla, jonka tuotto on peräti 548 litraa 1 500 rpm nopeudella. 3PS:n ainutlaatuinen paineen ja virtauksen optimointi mahdollistaa useampien kuormain- ja hakkuulaitetoimintojen samanaikaisen käytön ja maksimaalisen hydraulitehon koneen erinomaisten yhteiskäyttöominaisuuksien ansiosta.

Muiden Komatsu-hakkuukoneiden tapaan kuljettajan työympäristö 901XC:ssä on erittäin suorituskykyinen. Esimerkkeinä monista eduista voidaan mainita tilava ohjaamo, hyvä näkyvyys, älykäs näytön sijainti sekä oikaisutoiminto, jonka ansiosta kuljettaja istuu aina vaakasuorassa. Lisäksi ohjaamon ilmavirta on suuri, mikä pitää sisäilman aina oikeana. Ergonominen istuin voidaan varustaa käännettävällä istuinpylväällä, jolloin sitä voidaan kääntää 180 astetta. Saatavana on useita lisävarusteita, kuten ylimääräinen säilytystila, lisävalot ja lattialämmitys sekä kolme eri kahvajärjestelmää mukaan lukien EME, joka parantaa työympäristöä entisestään.

Komatsu Forestin hydrostaattisen ja tehon optimoivan voimansiirron ansiosta moottorin teho voidaan hyödyntää maksimaalisesti, mikä antaa suurta etua vaikeakulkuisessa maastossa ja erinomaisen etenemiskyvyn. Tämä sopii luonnollisesti hyvin 901XC:hen, jossa on lisäksi vahvistetut voimansiirron kardaaniakselit – jotta se olisi parhaimmillaan vaikeassa maastossa. Toinen tärkeä etu mäkisessä maastossa harvennettaessa on nosturin ja ohjaamon oikaisutoiminto, joka tekee koneesta tehokkaan myös kaltevalla alustalla. Tämä on kaikissa Komatsun hakkuukoneissa ja se on suuri etu jyrkässä maastossa työskenneltäessä, koska muussa tapauksessa nosturi menettää kääntövoimaansa vastamäkeen työskenneltäessä. 901XC:n kuormaintoiminto helpottaa tarkkuustyöskentelyä ja oikean puun valintaa erityisesti silloin, kun hakkuulaitetta käytetään täydellä 11 metrin ulottumalla. Koneen vakauden ansiosta työskentely pitkillä ulottumilla on myös tehokkaampaa.

Komatsu 901XC on lyhyesti sanottuna vakaa kone, jonka maasto-ominaisuudet sekä ulottuvuus ovat erinomaiset ja joka soveltuu täydellisesti harvennuksiin jyrkässä maastossa ja huonosti kantavalla maaperällä.


Lisätietoa Komatsu 901XC -tuotesivulla