Märkä kesä tekee Haukivuoren savotasta entistä mielenkiintoisemman

Metsä Groupin hakkuutyömaalla 21.9. toteutettava turvemaan korjuunäytös viedään läpi suunnitellussa laajuudessaan 17 koneyksikön voimin. Konseptia joudutaan muokkaamaan ja kohteita siirtämään pois kaikkein vetisimmiltä osuuksilta, mutta savotan tarjoama informaatioarvo sen kuin vain kasvaa. Päästään puhumaan asiaa käytännön tilanteen inspiroimana: pitäisikö tällaista kohdetta korjata kesäaikaan ja millä tavalla se olisi hyvä tehdä. Kaikki potentiaaliset koneratkaisut antavat tosiolosuhteissa aineistoa tälle keskustelulle ja erilaisille johtopäätöksille. Haukivuoren savotta on erinomainen paikka puunkorjuun ammattilaisten kokoontumiselle. Koneyrittäjät ja kuljettajat kohtaavat metsien ammattilaisia, koneenrakentajia ja erilaisten lisävarusteiden eksperttejä.

Itse tavoite lienee kaikilla kirkkaana mielessä: Kesällä suoritettavan puunkorjuun määrää on kasvatettava, silloin Haukivuoren korjuunäytöksen kaltaiset ojitetut rämeet ovat ensimmäisenä tulilinjalla. Metsä Groupille asia on ajankohtainen Äänekosken kasvaneen puuntarpeen vuoksi, mutta sama koskee koko metsäteollisuuden kenttää. Korjuu on saatava tasaisemmin ympärivuotiseksi, samalla kasvaneen puuntarpeen myötä mahdollisimman moni talousmetsän hehtaari on otettava hyötykäyttöön. Lähikuljetuksen rooli korjuun onnistumisessa on ratkaisevaa, siksi kuormatraktorit erilaisine varusteineen ovat näytöspäivänä pääosassa.Koneyrittäjä Hannu Hiekkalan Komatsu-ketju edustaa tyypillistä yleiskoneratkaisua Haukivuoren koetyömaalla, paitsi että se on varusteltu kaivinkoneteloilla, jotka ovat herättäneet ammattilaisten kesken väittelyä puolesta ja vastaan. Haukivuoren savotalla voidaan todeta, pysyykö Komatsu 845 kuormattuna pinnalla, ja riittääkö teloissa pito. Tapahtuma on varmasti yhden menetetyn työpäivän arvoinen, parempi on olla itse paikan päällä kuin tyytyä jälkikäteen muiden tulkintoihin. Metsä Groupin rinnalla näytöshanketta ovat olleet rakentamassa ja tukemassa useat organisaatiot.

Työnäytös järjestetään osoitteessa: Haukilammentie 404, Mikkeli (Haukivuori). Kohteelle on opastuskyltit Mikkelintieltä 72. Autojen pysäköintipaikalta on kilometrin kävelymatka kohteelle.

Lisätietoja:
Pasi Arkko puh. 0500 204 742, pasi.arkko@metsagroup.com
Ano Teittinen puh. 040 305 6693, ano.teittinen@esedu.fi
Rauno Kousa puh. 040 182 6567, rauno.kousa@xamk.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Lataa Metsä Groupin kutsu tapahtumaan